Everly Brothers – Wake Up Little Susie

Å ha en lokal stjerne som far med eget radioshow, var kanskje ingen garanti for suksess på 50-tallet. Men når man hadde talent i tillegg, hjalp mye på. Det var gjorde for brødrene Everly.

Legg til litt plettfri oppførsel (i alle fall da), to stemmer som klang som en – og en håndfull låter som låt friskere enn omtrent samtlige andre Nashville-kollegaer. Summen ble en av tiårets mest solgte navn, og to ungdommer som ble likt både av unge og voksne. Kanskje bortsett fra i Boston, der Wake Up Little Susie visstnok ble litt for sterk i kosten og ble bannlyst.

Everly-brødrene hadde slått gjennom tidligere i 1957 med Bye Bye Love, og dette var deres andre egentlige utgivelse etter gjennombruddet.  Begge låtene var skrevet av paret Felice og Boudleaux Bryant som nærmest etablerte seg som brødrenes egne låtskrivere gjennom store deler av karrieren. Foran dette hadde de først og fremst forsøkt seg som låtskrivere, etter at de i en årrekke hadde opptrådde i farens populære radioshow.


THE EVERLY BROTHERS
Wake Up Little Susie
(Felice & Boudleaux Bryant)
1957 London
Produsert av Archie Bleyer


Don var eldst, Phil to år yngre. Sistnevnte var knappe 18 år gammel da de stormet til topps både på pop- og countrylister gjennom 1957. De stammet fra den ørlille byen Shenandoah i Iowa, liggende ikke så altfor langt unna Kansas City. Da karrieren tok av, reiste imidlertid brødrene adskillig lengre sørover og etablerte seg i Nashville hvor de spilte inn omtrent samtlige slagere frem til 1960.

I Norge fikk de ingen listeplasseringer de to første årene av VG-listas historie, og deres første egentlige hit her på berget skulle bli 1960-singelen, Cathy’s Clown.