Pat Boone – Love Letters in the Sand

Charles Eugene Boone var fra Tennesse og ble berømt da han 19 år gammel vant en talentkonkurranse i Nashville, som (selvfølgelig) førte frem til en platekontrakt.

Han ble kjent for sine snille utgaver av rock & roll-slagere, og hans første virkelig store slager var en innspilling av Fats Dominos Ain’t That a Shame i 1956. Oppfølgeren tok bokstavelig talt helt av, og med I’ll Be Home gikk han også helt til topps hos britene.

I disse årene var ikke VG-listene påtenkt en gang, men Boone var ufarlig nok til å få radiospilling selv hos oss – og spesielt Love Letters In the Sand og I’ll Remember Tonight var store her i landet på 50-tallet.

Pat Boone, som ble artistnavnet hans, ble gjennom årene satt i smørsangerbåsen – croonere som det så fint heter på originalspråket. Det er kanskje noe forståelig, for det var nok mer «smør» enn «pop» som etter hvert som ble oppskriften for slagerne hans. Etter hvert som årene gikk, ble både Boone selv og arrangementene mer og mer lette og ufarlige. Han slo egentlig aldri helt gjennom i Norge, men i USA og spesielt Storbritannia er han i dag stadig rangert blant de mest suksessrike artistene på listene.


PAT BOONE (f. 1934)
Love Letters in the Sand
(J. Fred Coots/Nick Kenny/Charles Kenny) 
1957 DOT
Arrangert av Billy Vaughn


Love Letters in the Sand ble opprinnelig skrevet så langt tilbake som 1931, og var igjen basert på William D. Hendricksons The Spanish Cavalier enda femti år tilbake. Låten ble med årene godt kjent gjennom flere innspillinger, men det var Boone som gjennom filmen Bernardine for alvor gjorde den kjent. Det hører også med til historien at medkomponist John F. Coots nok er bedre kjent i dag som herren som leverte musikken til Santa Claus is Coming to Town.

Pat Boone var den unge mannen som kunne apellere både til ung og gammel, svart og hvit, på 50-tallet. Hans fullstendig ombarbeidelser av mer «farlige» sorte innspillinger, solgte i millioner – og gjennom filmer og TV-show, maktet Boone å opprettholde karrieren også ut i 60-årene.