Bob Luman – Let’s Think About Living

Fra Texas var Bob Luman en ekte rockabilly-artist som ble countrysanger, men som med sine sidesprang tilbake til rockabilly-sjangeren fikk sin største suksess: Let’s Think About Living i 1960.

Et av hans store idoler, var Elvis – og det var Presley selv som oppfordret Luman til å gjøre andre ting enn reine country-låter. Hiten Let’s Think About Living ble gitt Luman av Everly Brothers. Boudleaux Bryant, som skrev låta, var en trofast servitør av sanger til Everly-brødrene.

Bob Luman fikk et par hitsingler til i samme skjæringspunkt mellom rockabilly og country, før han ble kalt inn til militæret. Etter dette ble han medlem av The Grand Old Opry før han som solo-artist i et tiår fremover hadde en strøm av hits på de amerikanske country-listene.

Ingen låtskriver – og et glemt navn i dag utenfor USA: Bob Luman står allikevel som en av de mange markante sangerne i amerikansk country/rockabilly-tradisjon. I 1977 døde han av et hjerteattakk bare 41 år gammel: Samme år som han hadde sin siste listeplassering.

For komponist Boudleaux Bryant var dette bare en av mangfoldige hitsingler som han – og dels kona, Felice, skrev for en bråte artister. Deres aller største klassikere inkluderer Bye, Bye Love, Wake Up Little Susie – og Love Hurts.


BOB LUMAN (1937-78) 
Let’s Think About Living
(Boudleaux Bryant)
1960 WARNER BROS.
Produsert av Wesley Rose