Brian Hyland – Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polkadot Bikini

Hyland – mest kjent for sin første store slager: Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polkadot Bikini – var bare 16 da han i 1960 gikk inn på listene verden over med sin bikinisang.

Han var et produkt av en stadig voksende skare av unge, pene og store tenåringsidoler i kjølvannet av Elvis og Pat Boone (som f.eks. Frankie Avalon).

Hyland hadde fin suksess også seinere utover 60-tallet både i USA og i Storbritannia, og mange husker hans søte Sealed With a Kiss som gjorde det riktig så bra i 1962. Hylands siste store slager kom i 1970 med Gypsy Woman – egentlig en nyinnspilling av hans aller første utgivelse. Utover dette var vel Brian Hyland ikke den som akkurat revolusjonerte verken populærmusikken eller listene…

Låtene om bikinien og Sealed With A Kiss har imidlertid vist seg levedyktige, og har blitt spilt av en rekke andre artister i ettertid.

Itsy Bitsy osv … kom for eksempel tilbake til listene i 1990 i en mer eller mindre alvorlig versjon med Bombularina, mens Sealed With A Kiss ble en britisk hit i 1989 med Jason Donovan. Den ble også spilt inn av Agnetha Fältskog i 2004.


BRIAN HYLAND (f. 1943)
Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polkadot Bikini
(Lee Pockriss/Paul Vance) 
1960 London/Kapp
Produsert av John Dixon