Eddie Cochran – Three Steps To Heaven

Eddie Cochran var en rock & roll stjerne som aldri rakk å bli noen stjerne. Han omkom i en bilulykke samme år som han hadde flere store slagere, blant dem Three Steps To Heaven.

Cochran var selve inkarnasjonen på 50-tallets tenåringsopprør, med «piker, vin og sang» – men samtidig skrev og produserte han faktisk låtene sine selv, og det var det ikke alle som gjorde.

Cochran var på midten av 50-tallet halvparten av duoen «Cochran Brothers». Litt forvirrende er det at «broren» Hank Cochran ikke var i slekt med Eddie i det hele tatt. I ’56 gjorde Eddie Cochran noen innspillinger på egen hånd, og en rekke låter ble egentlig påtenkt til en serie «b-filmer». Året etter fikk han derimot sin første slager med Sittin’ In The Balcony og ikke minst han største hit i Summertime Blues.

Sistnevnte står i dag som selve nøkkelen til 50-tallet tenåringsoppgjør – og var en forløper for 60-tallsrocken. En gruppe som The Who brukte sangen fast på sine konserter da de slo igjennom noen år seinere.


EDDIE COCHRAN (1938-60)
Three Steps to Heaven
(Eddie & Bob Cochran)
1959 LONDON
Produsert av Jerry Capehart & Eddie Cochran


I 1959 gikk karrieren nedover i USA, men derimot gjorde singlene det bedre og bedre på de britiske listene. Blant flere singlehits der, finner vi også den ikke helt ukjente C’mon Everybody, foruten Three Steps In Heaven og My Way så seint som i 1963.

Det var også i England at han sammen med kjæresten Sharon Sheeley og låtskriveren Gene Vincent forulykket. Sheely og Vincent overlevde, Cochran døde dagen etter – bare 21 år gammel.