Emile Ford & The Checkmates – What Do You Want to Make Those Eyes at Me For

Emile Ford ble født Emile Sweetman i 1937 på Stillehavsøya St. Lucia – i dag en selvstendig stat i det britiske samveldet. Han kom først til Bahamas, deretter til Storbritannia hvor han vant en talentkonkurranse i regi av plateselskapet Pye.

Kanskje noe glemt i dag; Emile Ford og hans gruppe The Checkmates hadde allikevel flere hits i en liten glansperiode fra 1960 til 1962. Den største slageren var nettopp 1960-singelen What Do You Want To Make Those Eyes At Me For.

Ford surfet på det som var igjen av rock & roll bølgen, men da beat-bølgen kom i 1963 – forsvant både han selv og sjakkbrikkene fra listene. Han flyttet senere til Sverige, hvor han faktisk oppnådde mye lengre suksess enn de to-tre årene på begynnelsen av 60-tallet.

Emile Ford var ingen stor sanger, men The Checkmates hadde ry som en glimrende backing-gruppe – og i motsetning til mange andre grupper i 1960, sto de selv for lydopprigginga på sine opptredener. På den måten oppnådde de unik klang som få andre kunne oppvise til på den tida.

Ford gikk bort i London i 2016, 78 år gammel.


EMILE FORD & THE CHECKMATES
What Do You Want To Make Those Eyes At Me For
(Joseph McCarthy/Howard Johnson/Jimmy Moncao) 
1959 PYE
Produsert av Michael Barclay