Hank Locklin – Please Help Me, I’m Falling

Hank Locklins eneste norske toppslager, ble også hans signaturlåt: Please Help Me, I’m Falling var nettopp så ufarlig country at den vel smeltet de fleste mødrehjerte.

Hovedbilde
RCA

Hank het egentlig Lawrence Hankins Locklin og var fra Brewton i Alabama. Han startet karrieren sin som en nokså ujålete honky tonk-sanger, og hadde allerede i 1949 sin første slager på de amerikanske listene med The Same Sweet Girl. En nummer 1 fulgte i 1953 med Let me Be the One, men det var først i overgangen til 60-årene han ble adskillig mer rundere i kantene. Det førte til stor popularitet på countrylistene i USA, der han holdt karrieren godt ved like ut tiåret.

En av hans senere og større slagere het forunderlig nok The Country Hall of Fame, et sted Locklin foreløpig ikke har blitt funnet stor nok til å få sitt navn i.

Etter 1977 tok han det adskillig roligere på platefronten, men av en eller annen grunn opparbeidet han seg et nokså stort publikum i Irland og Norge. Han må være den eneste countrysangeren med egen fanklubb på lille Bjerkreim i Rogaland.

Locklin opptrådde gjennom hele karrieren som et medlem av Grand Old Opry, og hans siste fremføring kom knappe tre år før hans bortgang – 91 år gammel – i 2009.


HANK LOCKLIN (1918-2009)
Please Help Me, I’m Falling
(Don Robertson/Hal Blair)
1960 RCA
Produsert av Chet Atkins


Selv om Locklin også hadde suksess med andres låter, er det første og fremst som låtksriver han vil huskes. De fleste av de større og tradisjonelle countrynavnene, har som regel en Hank Locklin-låt på repertoaret.

Please Help Me, I’m Falling var i popularitet blant de aller største countrylåtene, midt i en tid da de amerikanske listene ble dominert av adskillig mer spretten og gitarpreget musikk.