Rocco Granata – Marina

Italienske artister har kommet og gått på listene. Felles for de alle, er at de konsekvent har holdt seg til sitt eget språk og egenart.

Rocco Granata husker kanskje få i dag, men Marina var derimot en crossover-slager flere artister hadde suksess med. Granatas versjon var selvfølgelig på italiensk, men du kunne høre Marina på både fransk og tysk.

Granata var egentlig en akkordion-spiller da han ble oppdaget i Belgia i 1959, der han hadde bodd siden han var 10 år gammel. Han hadde selv skrevet både tekst og musikk til Marina, og han opplevde så suksess med sangen i hele Europa.

Selv om denne slageren var hans eneste virkelig store hits, beholdt han et trofast publikum i Tyskland, Belgia og hjemlandet. Han var aktiv lant opp opp på 2000-tallet med utallige opptredener i Mellom-Europa. Han startet også  sitt eget plateselskap og har vært en aktiv produsent og talentspeider.

I 1989 nådde han faktisk høyt på de tyske listene med en nyinnspilling/remix av …, ja nettopp Marina. Sangen ble igjen en stor suksess over hele kontinentet – blant annet lå den hele  12 uker på topp i hjemlandet, Italia.

2013 var året for filmen Marina som skildret Roccos heller fattige oppvekst og hans første år i Belgia. Filmen ble godt mottatt, men inneholdt også scener som kun var fiksjon.


ROCCO GRANATA (f. 1938)
Marina
(Rocco Granata)
1959 COLUMBIA
Arrangert av Rocco Granata