Allisons – Are You Sure

Are You Sure var Storbritannias bidrag til 1961s Eurovision Song Contest. De ble nummer to, allerede da en hjemmekjær plassering for britene.

The Allisons bidrag ble også musikkonkurransens første virkelig store slager her hjemme – og i resten av Europa. Den solgte over en million eksemplarer, og var en av dette årets største slagere.

The Allisons ble markedsført som brødre, men var ikke i slekt i det hele tatt. Duoen var Brian Alford og Colin Day. De to hadde kjent hverandre fra barndommen av, blant annet gjennom et kirkekor. Alford hadde også hatt et eget band i den britiske skiffle-tradisjonen.

I 1959 skaffet de seg nye navn, John og Bob Allison – og fremsto som to syngende og gitarspillende brødre. Året etter vant de en talent-konkurranse i regi av ATV, fikk en påfølgende platekontrakt – og deretter mulighet til å fremføre Are You Sure til britenes uttakning for ESC.

The Allisons fikk to små hits til etter deltakelsen med Words og Lessons For Love, men forsvant deretter for evig og alltid fra søkelyset. Are You Sure, derimot, står nok tilbake som en av de fineste bidragene i det vi kaller Melodi Grand Prix fra de tidligste årene av denne konkurransen.

Etter at bølgen rundt brødrene hadde lagt seg, gikk The Allisons hvert til sist på midten av 60-tallet – men opptrådde sporadisk sammen også siden. John Brian Alford Allison hyret riktignok andre «brødre» utover i 60-årene for om mulig å gjenta suksessen, men The Allisons var og forble historie.


THE ALLISONS
Are You Sure
(John and Bob Allison)
 1961 Fontana
Produsert av Jack Baverstock