Blue Diamonds – Ramona

Blue Diamonds besto av brødrene Ruud (1941-2000) og Riem (f.1943) de Wolff. De var opprinnelig fra Indonesia, men kom til Nederland så tidlig som i 1947.

Blue Diamonds startet egentlig som en trio, men det var brødrene som med Danny Williams som det store forbildet, oppnådde suksess med en sang skrevet så tidlig som i 1928, Ramona. Brødrene skrev ikke sine egne låter, men gjorde kun coverversjoner av både datidens hits og eldre sanger. De sang både på engelsk, nederlandsk og tysk.

Blue Diamonds opplevde å bli stjerner i Nederland, Tyskland og det fjerne Østen – men bortsett fra Ramona og oppfølgeren Down by the Riverside, fikk de ingen flere slagere i Norge eller på de engelskspråklige listene.

I 1964 begynte salgstallene å dale, og brødrene de Wolff forsvant så fra rampelyset for evig og alltid – selv om de helt til slutten av 80-tallet fortsatte å utgi plater.

Ramona, derimot, står tilbake som en liten evergreen fra 1961, og var internasjonalt en av dette årets aller største singlesuksesser.


THE BLUE DIAMONDS
Ramona
(Aaron Schroeder/Sid Wayne) 
1961 Decca
Produsert av Jack Bulterman