Buzz Clifford – Baby Sittin’ Boogie

Ikke alle artister kan bli stjerner. Og det ble heller ikke Buzz Clifford, selv om han fikk en enslig millionslager med denne barnevakts-boogien.

Baby Sittin’ Boogie hørtes kanskje mer ut som en slager fra 1958 enn fra det nye tiåret, men det gjorde ingenting i et år preget av nettopp seige slagere og snille countrylåter.

Buzz Clifford het egentlig Reese Francis Clifford III og var opprinnelig fra Illonis. Han fikk platekontrakt gjennom en talentkonkurranse femten år gammel i 1956, men det førte ingen steder til tross for at man mente at både talent og utseende var der det skulle være.

Han ble deretter fanget opp av Columbia som fanget opp Baby Sittin’ Boogie, og suksessen var dermed et faktum med suksess på i Europa og hjemme i Statene. Der dukket den opp både på R&B- og countrylisten, foruten å klatre til en fin nummer 6 på Billboard.

I Norge nådde den aldri pallen, men singlen ble blant årets mer seiglivede slagere med sine 18 uker på VGs singleliste.


BUZZ CLIFFORD (1941-2018)
Baby Sittin’ Boogie
(Johnny Parker) 
1961 Columbia
Produsert av Tony Piano


Noen oppfølger maktet aldri Clifford å komme med, og karrieren ble definitivt avbrutt av militærtjeneste. Da han forsøkte seg på et comeback et par år etter, var jo popmusikken helt forandret. Karrieren strandet, og Clifford trakk seg tilbake fra rampelyset for å satse som låtskriver. Det gikk vel bare sånn måtelig, selv om han fikk påpakket en låtene til et navn som Kris Kristofferson.

Senere prosjekter har involvert flere band, men Clifford holdt seg stort sett til småklubbene og hadde lenge et band sammen sine to sønner.