Del Shannon – Runaway

Født som Charles Westover i Michigan; Del Shannon gikk til topps på listene i 1961 med en av sine første utgivelser: Runaway – regnet som en av popverdenens mest innflytelsesfulle innspillinger. For første gang ble nemlig et orgel brukt som et hovedinstrument i pop/rock-sammenheng.

Shannon fulgte opp i årene som følgte med flere singlehits, blant dem Little Town Flirt og Keep Searchin‘. Fra 1966 kom han derimot noe i bakgrunnen som sanger, men fortsatte å samarbeide med andre artister som Dave Edmunds og Jeff Lynne. Begge var artister vi nordmenn skulle få høre mer til.

Del Shannons karrriere har vært ujevn og svingende, ikke minst grunnet stadige personlig problemer. I 1983 kom han imidlertid sterkt tilbake med Tom Petty som produsent på plata Drop Down and Get Me. Dette var en utgivelse som ble et comeback for Shannon som artist, og som også skaffet han en mengde nye tilhengere.

Etter dette ble det igjen stille rundt Shannon, før Petty sammen med Jeff Lynne sammen produserte den godt mottatte Rock On i 1989.

Dessverre opplevde ikke Shannon selv å se verken plata utgitt eller den gode mottakelsen den fikk. Han tok sitt eget liv før albumet kom ut i 1990.

Da hadde det versert rykter om at han var tiltenkt Roy Orbisons plass i Traveling Wilburys – en Orbison som selv nettopp hadde gått bort. De tre resterende i Traveling Wilburys var nettopp Petty og Lynne –  og George Harrison.


DEL SHANNON (1934-90)
Runaway
(Del Shannon/Max Crook) 
1961 London
Produsert av Harry Balk & Irving Micahnik