Helen Shapiro – Walkin’ Back to Happiness | You Don’t Know

15 år gammel fikk britiske Helen Shapiro fem store hitsingler i hjemlandet i årene 1961-62. Blant dem, to nummer 1 hits i You Don’t Know og Walkin’ Back To Happiness. 1961 var i det hele tatt et år for unge artister.

Helen Shapiro både så og hørtes eldre ut enn hva alderen tilsa. Hennes sanglærer het Maurice Burman, og det var han som fikk henne i studio for å spille inn hennes første single Please Don’t Tread Me Like A Child – en topp 10 på de britiske listene.

You Don’t Know var hennes andre single, og den ble hennes store gjennombrudd. Oppfølgeren Walkin’ Back To Happiness gjorde det enda bedre, og gjestet til og med de amerikanske barometrene. Her hjemme fikk den en liten oppsving i en Twist-reklame for noen år tilbake.

I slutten av 1961, spilte Helen Shapiro inn filmen It’s Trad, Dad som ble en stor suksess – i hvert fall hos britene. Men i starten av 1963, la hun ut på en stor turne som gikk over hele Storbritannia. Turneen ble en katastrofe – ikke fordi Helen Shapiro gjorde noen dårlig figur, men som oppvarmingsband hadde managementet hyret inn en ny fremadstormende gruppe. De kalte seg The Beatles.

Turneen – som egentlig var Shapiros – ble ett av hovedmomentene for Liverpool-guttas gjennombrudd.

Helen Shapiro kom seg aldri tilbake til toppen etter dette, men har allikevel greid å holde seg gående med opptredener innen film og musikk helt til i dag.


HELEN SHAPIRO (f. 1946)
Walkin’ Back to Happiness
(John Schroeder/Mike Hawker) 
1961 COLUMBIA
Produsert av Norrie Paramor


You Don’t Know
(John Schroeder/Mike Hawker)
 1961 COLUMBIA
Produsert av Norrie Paramor