Highwaymen – Michael

60-tallets Highwaymen var en kvintett fra Connecticut som scoret en rekke singlesuksesser i 1961 og -62. De utpreget seg sammen med med Brothers Four og Kingston Trio som en av de beste folk-gruppene i Statene. Særlig ble Highwaymen kjent for sine fine sangharmonier.

Deres største slager var Michael, en innspilling av den tradisjonelle Michael Row the Boat Ashore.

Kvintetten besto de to årene de hadde suksess av Dave Fisher, Steve Butts, Bob Burnett, Chan Daniels og gitaristen Steve Trott. Som gruppe holdt de seg i seks år, fra 1958 til 1964. Alle hadde gått på Wesleyan – Connecticuts universitet – og det var ikke sjeldent å høre folk-inspirerte grupper fra samme universitets-miljø i USA i årene etter Rock & roll-bølgen kom.

Highwaymen klarte ikke å følge opp den suksessen de hadde med Michael, selv om de gjorde bra i hjemlandet også med Cottonfields året etter. Denne skulle derimot gjøre det mye bedre noen år seinere med en annen gruppe med lett gjenkjennelige vokalharmonier: The Beach Boys.

Highwaymen-navnet ble på 80-tallet tatt i bruk av en annen kvartett med blant annet folk-sanger på repertoaret: Johhny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson og Waylon Jennings. Disse prosteterte ikke da Fisher, Butts & co samlet seg til en kort gjenforening av de originale Highwaymen 1990 – og  stilte heller opp og opptrådde med «gamlegutta».

Medlemmene hadde da så og si holdt seg borte fra musikkindustrien, men fortsette nå å opptre sporadisk. Deres siste opptreden var så sent som i 2009.


HIGHWAYMEN
Michael
(Trad.) 
1960 HMV
Produsert av Dave Fisher