Chris Montez – Let’s Dance

L.A.-fødte Ezekiel Christopher Montanez kom, sang – og forsvant – med to hitsingler i 1962. Av disse, var Let’s Dance den absolutt største.

Montez kom fra en stor familie, der flere brødre spilte og sang. Det spanskættede miljøet i USA hadde allerede da fostret en legende, Ritchie Valens, som hadde omkommet tre år tidligere i en ikke ukjent flystyrt sammen med Buddy Holly og Big Bopper.

Miksen av spanske rytmer og rock, førte til andre innflytelser på musikken til Montez enn mange andre artister på denne tiden. Han brøt snart med de eldre brødrene som han hadde spilt og sunget med siden han var guttunge, og formet et band på egen hånd. Det lille plateselskapet Monogram fanget opp talentet, og de fikk en liten lokal slager i All You Had To Do Was Tell Me.

Single nummer to, den friske Let’s Dance ble Montez’ gjennombrudd, og suksessen forplantet seg til Europa – der han turnerte sammen med navn som The Platters og Smokey Robinson. Monogram hadde imidlertid ikke kapasitet til å gi Montez den oppfølgingen et større selskap kunne. Selv om oppfølgeren Some Kinda Fun gjorde det helt greit, ble det snart stille fra flere listeplasseringer.

Montez valgte da å vende tilbake til skolebenken, og forsøksvise comeback et par år senere, førte lite eller ingenting med seg. Han fikk riktignok noe oppmerksomhet med en uventet Petula Clark-cover i 1965 (Call Me), men videre singler og album forsvant i det stille.

Fra midten av 70-tallet, har Montez konsentrert seg om det spanske markedet og retro-opptredener med hans gamle slager(e).

Da filmen La Bamba – som handlet om Ritchie Valens – kom på slutten av 80-tallet, fikk han midlertidig en liten oppsving i karrieren – og Let’s Dance ble gjenfunnet i arkivene.


CHRIS MONTEZ (f. 1943)
Let’s Dance
(Jim Lee)
1962 Monogram
Produsert av Jim Lee
Senere utgitt på albumet Let’s Dance and Have Some Kinda Fun!!!