Conny Froböss – Zwei kleine Italiener

Fra et tysk marked som var veldig glade i «hergestellt in Deutschland» i de første årene av listehistorien, tok Cornelia Froböss veien fra å være hjemlig tenåringsidol – til å toppe de norske listene.

I årene frem til midten av 60-tallet, skrev hun seg som Conny – og var et av de største, unge navnene i Tyskland gjennom film og plateinnspillinger. Hun ga ut sin første single allerede som niåring, i noe som har blitt litt av en klassiker: Spør en tysker om Pack die Badehose ein, og du vil trolig få et gjenkjennende smil tilbake.

Sitt egentlig gjennombrudd fikk derimot Conny i 1959 da hun fikk sølmedalje i Radio Luxembourgs Lion-pris for innspillingen I love you Baby. Året etter debuterte hun for alvor på scenen, samtidig som film- og artistkarrieren gjorde henne til et av daværende Vest-Tysklands heteste unge navn.

Zwei kleine Italiener var landets bidrag til årets Eurovsision Song Contest i Luxembourg, Der ble det en sjetteplass, men Conny fikk årets storselger blant bidragene. Den ble innspilt på flere språk, men det var den tyske versjonen som desidert ble best mottatt i salgstall.

I 1963/64 skulle beat-bølgen endevende også de tyske listene, og da klarte ikke Conny Froböss å videreføre slagerkarrieren. På film og scenekanten forble hun derimot et kjent og stor ansikt for tyskerne, og hun var blant annet også å se i flere Derrick-episoder. Fra 1972 til 2001 var hun fast ansatt ved Munchen Studio Theater, og hadde hovedroller i oppsetninger fra My Fair Lady til Ibsens Fruen fra havet.

Hun er i dag et repspektert navn i tysk film- og teaterindustri, og satt blant annet i juryen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin i 2010. Per 2021 har hun stadig roller både på scene og film.


CONNY FROBÖSS (f. 1943)
Zwei kleine Italiener
(Christian Bruhn/Georg Buschor)
1962 COLUMBIA
Arrangert av Christian Bruhn