Anna-Lena Löfgren – Regniga natt

Anna-Lena Löfgren hadde over 40 låter på Svensktoppen i løpet av karrieren, men i Norge fikk hun aldri den store karrieren.

Anna-Lena hadde blitt kjent for det svenske folket gjennom barneserien Barnens brevlåda på svensk radio allerede på 50-tallet. Fra 1962 fikk hun platekontrakt, og hun ble gjennom tiåret en av nabolandets mest kjente og spilte artister med flere store slagere.

Hun slo for alvor gjennom både hos oss og svenskene med Regniga natt. Den klatret aldri opp på de øverste trinnene på VGs singleliste, men holdt inne i fine 15 uker.

I motsetning til hva som ble vanligere senere i 60-årene, var låten en norsk melodi som for en gangs skyld ble oversatt til svensk. Den het Gråtende sky og var egentlig fra noe så kuriøst som en oppsetning, Cowboyfest, i Ski. Av forunderlige årsaker ble den en periode forbudt spilt på NRK.

I svensk utgave ble den en fiasko ved første utgivelse, men mot slutten av 1962 tok det av i alle de tre skandinaviske landene. I Sverige ble den årets mest populære låt på Svensktoppen.

Anna-Lena fikk deretter en strålende karriere hjemme i Sverige, og hun gjestet også de tyske listene med flere slagere ut tiåret.

I Norge ble derimot tyst stille – frem til hun fikk noe av en landeplage med Lyckliga gatan i 1968.


ANNA-LENA LÖFGREN (1944-2010)
Regniga natt
(Harald Pettersen/Bo-Göran Edling)
1962 Metronome
Arrangert av Claes Rosendahl