Elvis Presley – Kiss Me Quick – (You’re the) Devil in Disguise

1963 var året som startet nedturen for Elvis på listene: Grunnen kan ikke bare tilskrives den økende interessen for den britiske bølgen, men enkelt og greit at kvaliteten på både film og låter startet å falle til dusinvarenivå.

Årets to filmer var It Happened At The World’s Fair og Fun In Acapulco, men også Viva Las Vegas ble filmet dette året. Fun In Acapulco ble for øvrig en «grei» suksess, men den kommer ikke opp mot de største Elvis-filmene.

I studio var Elvis mer aktiv enn i ’62, men allikevel startet året med en katastrofe i singlen One Broken Heart For Sale – som ble den første Elvis-låta siden 1958 som ikke nådde topp 10 hos britene. Vi var noe mer snille ovenfor «makkverket» (som noen kaller den), og den nådde 2. plass på VG-lista i mars.

Kiss Me Quick og den påfølgende (You’re the) Devil in Disguise reddet noe av inntrykket, og men de ble på en måte enden av den virkelig store Elvis-æraen. Det skulle nå gå to år før han igjen skulle toppe listene, og da med en låt spilt inn helt på starten av tiåret.

Andre singler fra Elvis dette året var Bossa Nova Baby (en nr 2 i november), samt at singlene Return to Sender og King of the Whole Wide World overvintret inn i året fra 1962.

Året var ellers preget av forholdet til svenskenes stolthet Ann Margret…

Det påfølgende 1964 skulle bli et (nesten) sorgens kapittel for Elvis på listene – og det ble hans første årgang uten en virkelig toppsingle i Norge. 

Blant fem singler i 1964 nådde kun en av dem topp 10 hos britene – men i USA toppet han med Blue Christmas.


ELVIS PRESLEY (1935-77)
Kiss Me Quick
(Doc Pomus/Mort Shuman)
1962 RCA
Produsert av Chet Atkins og Steve Sholes 


(You’re the) Devil in Disguise
(Bill Giant/Bernie Braum/Florence Kaye)
 1963 RCA
Produsert av Chet Atkins og Steve Sholes