Ned Miller – From a Jack to a King

From a Jack To a King var en 1957-låt som aldri fikk noen oppmerksomhet, før Henry Ned Miller forsøkte å gi låten en ny sjanse fem år senere.

Da slo den imidlertid til med full kraft og ble en stor hit i USA – og selvfølgelig spredte suksessen på en slik ufarlig countryslager seg over til våre lister.

Ned Miller var fra Rains i Utah og hadde egentlig kun ambisjoner om å skrive musikk for andre. Han jobbet som pipefeier til han ble gift, og flyttet da til California hvor han forsøkte å selge sine låter til andre artister.

Utenom denne slageren i 1963, har han imidlertid aldri hatt en større låt verken før eller siden. Det nærmeste må være Do What You Do Do Well i 1964, som klatret til nr 7 på Billboards countryliste – og til 52. plass på Hot 100. Noen få andre Ned Miller-pennede låter, har også blitt innspilt og fått moderat suksess med andre artister gjennom årene. En av disse var Jim Reeves’ Snow Flake, som nådde høyt på listene i 1966.

Det store gjennombruddet som artist eller låtskriver kom imidlertid aldri, og fra 1970 trakk Miller seg fullstendig tilbake fra musikkbransjen.  Det siste kjente oppholdsstedet var Prescott i Arizona.

Ned Miller står tilbake som en av mange døgnfluer i historien, men han har i hvert fall etterlatt en nummer 1-slager i Norge – og låten føk i 1988 helt til topps på countrylistene i USA i en versjon av Ricky van Shelton.


NED MILLER (1925-2016)
From a Jack to a King
(Ned Miller)
1963 Karusell
Produsert av Ned Miller