Paul & Paula – Hey Paula

Paul & Paula het absolutt ikke Paul & Paula, men derimot Ray Hildebrand and Jill Jackson. De var to studenter som gjennom en sporadisk opptreden på en radiostasjon, plutselig befant seg på toppen av hitslistene.

Anledningen var et radioshow i Texas, der frivillige ble oppfordret til å komme med innslag for å få litt blest rundt en innsamling til American Cancer Society. Studentparet bidro med en liten og retro-lignende låt Ray hadde skrevet noen dager i forveien: Hey Paula.

Major Bill Smith var mannen som eide det lille plateselskapet LeCam Records, og Ray og Jill dro oppmuntret av de gode tilbakemeldingene etter radiosesjonen for å forsøke å få spilt inn låten profesjonelt. Sitatet som fulgte etter duoen noe frem og tilbake ble sluppet inn i studioet til Major Smith, er velkjente innen musikkbransjen. Den gikk noe slikt som så:

Major Bill .-  Let’s hear what ya got, son!

Ray (som finstemmer gitarer og begynner å synge forsiktig) – Hey Hey Paula…

Major Bill – Ok boy, let’s stop Heyin’ and start recordin’!

Det gjorde både Bill, Ray og Jill – og utgivelsen ble nesten øyeblikkelig en stor slager i Texas.


PAUL & PAULA
Hey Paula
(Ray Hildebrand)
1963 Philips
Produsert av Major Bill Smith og Marvin «Smokey» Montgomery


Ringreven Shelby Singleton i Mercury snappet deretter opp slageren og klarte å kjøpe ut kontrakten Ray og Jill hadde med majoren. Det første han gjorde med paret da de ankom Mercury, var  – litt mot de unges vilje – å omdøpe dem til Paul & Paula. Dermed fikk publikumet troen på et ungt par som sang Paul og Paula til hverandre.

Duoen fikk noen få hits til, de. Blant annet gjorde Young Lovers det riktig så bra senvåren i ’63. Men i 1965, da begge hadde stiftet familie på hver sin kant – valgte Ray å avslutte sangkarrieren på grunn av for lange dager på reisefoten, og duoen endte sine dager stille og fredelig.

Paul/Ray jobbet siden i et plateselskap, mens Paula/Jill fortsatte sangkarrieren hjemme i Texas i en noen mindre skala. De har imidlertid fra 80-tallet gjenopptatt samarbeidet fra tid til annen.