Shadows – Atlantis

Atlantis skulle bli The Shadows siste, virkelig store slager i Norge, selv om også påfølgende singler skulle gjøre det helt greit på listene.

Tidligere på året hadde kvartetten hatt en noe mindre hit med Dance On, en låt som også ble sluppet i en vokalversjon med Kathy Kirby. Atlantis gjorde det enda litt skarpere, og det var kanskje ikke så rart: Den var skrevet av Jerry Lordan som også hadde stått bak Apache.

Senere på året, fikk kvartetten deres siste nummer 1 i Storbritannia med Foot Trapper (en nummer 5 i Norge), men deretter var det stopp. Selv om de stadig fikk inn låter på listene både alene og sammen med Cliff Richard, forsvant nå den aller største populariteten.

Noe oppmerksomhet fikk de allikevel med Mary Ann og deres siste egentlige 60-talls hit Don’t Make My Baby Blue i 1965. Disse var de to første Shadows-innspillingene med vokal.

 Maroc 7 ble deres siste aller siste single på listene i 1967, og i 1968 stranded samarbeidet med Cliff Richard. Året etter var gruppen oppløst.

The Shadows hadde på egen hånd fra 1960 til 1967 hatt hele 24 hitsingler på de britiske listene, fem av gikk helt til topps. Hos oss var det mer moderate antallet åtte, men ingen førsteplasser. Wonderful Land og Dance On står tilbake som kanskje de to største suksessene da begge nådde sølvplasseringer på VG-lista.

Men The Shadows skulle imidlertid vise seg å ha en uventet fremtid også inn i det nye tiåret, og i 1975 slo de tilbake med et comeback og en stor hit i Let Me Be the One – og starten på en ny liten rekke med hitsingler.


THE SHADOWS
Atlantis
(Jerry Lordan)
1963 Columbia
Produsert av Norrie Paramor