1964

1964 blir gjerne sett på som Beatles’ store gjennombruddsår. De nærmest invaderte det amerikanske platemarkedet og dro med seg også en rekke andre britiske grupper «over there», i det som senere har blitt kalt den britiske invasjonen.

I mars dette året lå fem av Beatles’ singler øverst på Billboard, og i Norge fikk de hele 11 låter inn på listene i løpet av året. Men … Av en eller annen grunn skulle The Swinging Blues Jeans danke ut The Fab Four. Deres Hippy Hippy Shake lå lengre på toppen enn noen Beatles-single dette året.

Her hjemme holdt Jim Reeves konserter som gjorde ham til allemannseie, like før han forulykket hjemme i statene. Han formelig kuppet singlemarkedet på sensommeren, og to av singlene skulle okkupere topp-plasseringen på VGs singleliste for 22 lange uker.

Wenche Myhre kom for alvor som landets første tenåringsidol, og det skulle også salgstallene bære preg av.

Det var også for året for et par rariteter. Først og fremst finner vi en stor singlesuksess fra ringreven Louis Armstrong, men her finnes også en syngende nonne samt en av tidenes kanskje mest særegne norske innspillinger fra Rolf Just Nielsen.

Og fra London dukket det frem en ny gruppe – frontet av en vokalist med stor munn: The Rolling Stones.


TOPP 20 1964

Regnet ut etter plasseringer gjennom hele året.
Antall singler totalt: 80.