Cliff Richard – I Could Easily Fall | The Minute You’re Gone

1965 skulle bli slutten av gullalderen for Cliff Richard som idol og artist. Selv om han også i årene som kom skulle levere singler på løpene bånd – nådde ikke disse opp kommersielt til gullårene 1959-65.

Og det var Cliffs eget valg.

Cliff Richard gikk inn i 1965 med en typisk Richard-slager i I Could Easily Fall. Den ble den siste virkelige store singlen i Norge med The Shadows som backingband, og låten var også skrevet av bandet. Den var hentet fra musikalen og albumet Aladdin and His Wonderful Lamp som The Shadows, sammen med Norrie Paramor, hadde skrevet musikk til.

Selv om musikalen gikk over flere måneder, var Cliff Richard selv sammen med The Shadows, kun direkte involvert i oppsetningen gjennom vinteren 1965.

The Minute You’re Gone var en countrylåt som ble «cliffisert» uten Shadows’ hjelp. Den hadde vært innspilt av Sonny James, som hadde brakt sin innspilling høyt på de amerikanske countrylisten i 1963. Cliffs innspilling var også innspilt i Nashville et år senere, men det skulle gå nesten et år før låten fant veien ut i platehyllene. Der ble den Cliffs siste nummer 1 på tre år, og markerte også slutten på en rekke med hele 26 påfølgende topp 10-singler i Storbritannia.

I Norge var dette Richards 27. hitlåt men nå skulle det faktisk gå et par år før han igjen skulle komme inn på de norske listene.

1966 skapte storm blant fansen, da mange oppfattet Cliff slik at han ga opp hele popkarrieren. I årene 1964 og 1965 hadde tro og religion fått større og større bevissthet i karrieren, men det var først i ’66 at han valgte å tone ned popkarrieren noe.

Cliff valgte nå å spille inn mer religiøse sanger, samt opptre i kristne tilstelninger og TV-program. Han følte det nok umulig å videreføre idolet Cliff fra første halvdel av 60-tallet, men samtidig valgte han å fortsette med rene popinnspillinger på siden av det kristne engasjementet.

Det lyktes han med, og selv om han nå forsvant fra de norske listene, ble det absolutt ikke stillstand hjemme hos britene. Der fortsatte hitsinglene å strømme på. Den største populariteten var nok allikevel over, og han nådde ikke helt til topps med noen singler disse årene.

Før i 1968.

Da ble han håndplukket av BBC til å representere landet på hjemmebane i London i Eurovision. Og det skulle han gjøre med noe som kom til å bli en av hans største evergreen.


CLIFF RICHARD (f.1940)
& THE SHADOWS
I Could Easily Fall (In Love with You)
(Hank Marvin/Bruce Welch/Brian Bennett/John Rostill)
1964 Columbia
Produsert av Norrie Paramor
Også utgitt på soundtracket Aladdin and His Wonderful Lamp

* I tysk utgave som: Es war keine so wunderbar wie du

The Minute You’re Gone
(Jimmy Gately)
1964 Columbia
Produsert av Norrie Paramor