Wenche Myhre – Jeg marsjerer ved din side

Suksessen ville ingen ende ta for hele Norges Wenche, og nå var hun så og si overalt.

Wenche var på lerretet i Operasjon Sjøsprøyt og i Hjelp, vi får leilighet!. Hun var på scenen i Trollmannen fra Oz. Hun stormet inn i 1965 med Jeg marsjerer ved din side høyt på listene gjennom hele vinteren.

Og hun formelig overfalt det daværende Vest-Tyskland som Wenke med K – med Hey, kennt ihr schon meinen Peter.

Jeg marsjerer ved din side var åpningssporet på albumet La meg være ung, og blir av og til forvekslet med Wenches ikoniske opptreden med Kampen Janitsjar. Men dette var en helt annen låt: Kom og bli med:

Slageren het i originalversjonen Royal Telephone, og stammet fra Australia. Låtskriverne var kjente navn fra det australske musikklivet som komponister og arrangører. Thomas (Tommy) Tycho har trolig jobbet med det som er av store australske popnavn, men var først og fremst en solid pianist og dirigent. Selve låten ser ut til å stamme fra starten av 60-tallet, da den på engelsk ble utgitt i en rekke innspillinger av flere artister: Ofte nærmere country enn marsjfølelsen i Wenche Myhres innspilling.


WENCHE MYHRE (f. 1947)
Jeg marsjerer ved din side
(Hal Saunders/Thomas Thycho/ Robert H. Iredal/Arne Bendiksen
1964 Triola
Produsert av Arne Bendiksen
Også utgitt på albumet La meg være ung


Etter 1965 kom kun Å-å-å sheriff  (1965) og Love a Go-go (1967) inn på VG de norske listene dette tiåret. En kjent låt som Vinter og sne, ble derimot allemannseie – og en innspilling av Tuppen og lillemor ble også en kjent og kjær låt for mange.

Det betød absolutt ikke at Wenches karriere var nedgående, tvert om.

I Tyskland slo hun for alvor til med Sprich nicht drüber, og frem til 1971 var hele tretten Wenke-singler – mange av dem storselgere – inne på de tyske listene. En av disse ble landets Eurovision-låt i 1968, Ein hoch der Liebe.

I disse årene startet hun også en scene-karriere her hjemme – og ikke minst i Sverige – med populære oppsetninger sammen med både Povel Ramel og Dizzie Tunes.

Wenche Myhre var uten tvil landets mest kjente og populære artist og navn gjennom 60-tallet, og hun fortsatte suksessen inn i det nye tiåret også – både i Tyskland og her hjemme. Og ennå hadde man ikke opplevd hennes aller største storselger som skulle endevende det meste i 1972/73.