1966

For første gang i de norske listenes historie, var 1966 nesten helt rensket for norskspråklige hits blant årets mest populære låter.

Men Kirsti Sparboe reddet den norske æren med sin hjemhyllest til nord.

Mest populære norskspråklige artist dette året, skulle allikevel bli Åse Kleveland.

Norge hadde også fått nye yndlinger i The Pussycats. Deres Just a Little Teardrop var årets største norske hit, men den nådde ikke helt opp i kampen mot britisk-amerikansk oppfinnsomhet og kvalitet.

Beatles fortsatte å regjere VG-lista, men de fikk dette året selskap i en viss Brian Wilson og hans Beach Boys. Strandguttene fikk dette året sitt egentlige gjennombrudd i Norge, og disse to gruppene skulle nå stake ut kursen for rock og album for kunstformer.

Man sier ofte at 1966 var året for rockens definitive gjennombrudd.

Man kan kanskje også si at 1966 var en jevn årgang, uten den virkelig store landeplagen. I alle fall i Norge. Året ble ellers preget av Jim Reeves posthume singler og album, samt et visst soundtrack fra en film kalt Sound of Music.

Og i San Fransisco startet et undergrunnsmiljø å røre på seg, og verden skulle få en forsmak på flower power og en gryende hippiebevegelse fra en kvartett hetende The Mamas & The Papas.


TOPP 20 1966

Regnet ut etter plasseringer gjennom hele året.
Antall låter totalt: 68