Hits Norge

Pop og rock gjennom 50 år

Barry McGuire – You Were on My Mind

RCA

Barry McGuire hadde toppet både de norske og amerikanske listene i 1965 med antikrigshiten Eve of Destruction. Han ble en døgnflue hjemme i USA og på de fleste andre lister – utenom i Norge.

Av en eller annen grunn maktet McGuire å få nok en nummer en-single her til lands, me You Were On My Mind tidlig i 1966. Låten hadde på ingen måter like mye sprengkraft som gjennombruddet noen måneder tidligere, men den var i samme folk-sjanger – noe de norske platekjøperne tydelig satte pris på.

You Were On My Mind var skrevet av en av USAs fremste kvinnelige navnene i folksjangeren disse årene: Canadiske Sylvia (Tyson) Fricker.

I 1965 fikk den semireligiøse folkkvintetten We Five en stor hit med denne låten, og klatret til nummer tre på Billboard. Trolig var dette grunnen til at McGuires versjon aldri ble utgitt som single i hjemlandet. I noen utgaver finnes imidlertid innspillingen som en dobbeltsidig utgivelse sammen med Eve of Destruction.

Begge låtene var forøvrig hentet fra albumet som selvfølgelig het  Eve of Destruction – og denne lå hele 18 uker på vår hjemlige VG-liste.

Barry McGuire ble etter hvert et kjent ansikt innen den gryende hippiebevegelsen, og han var en kjent omgangsvenn med for eksempel The Mamas & The Papas – som også nevnte ham med navn i en av sine låter.

Verken nye låter eller album gjorde seg imidlertid så veldig gjeldene verken på lister eller radio, og McGuire la folk-karrieren på hylla. På 70-tallet gjennoppsto han som en kristen lov/gospelsanger, og han fikk et stor publikum i de mer religiøse kretsene i amerikansk musikkliv.

Etter noen år i New Zealand, returnerte han på 90-tallet til USA – og fortsatte siden denne karrieren både på scene og i studio.

Det siste tiåret har han tatt det nokså rolig, og han har ikke opptrådd offentlig siden 2013.


BARRY McGUIRE (f.1935)
You Were on My Mind
(Sylvia Fricker)
1965 RCA
Produsert av Lou Adler
Utgitt på albumet Eve of Destruction

Har du fått med deg disse?