Herman’s Hermits – No Milk Today

Herman’s Hermits hadde i 1964 og 1965 vært gjenstand for en enorm popularitet i USA, ikke minst grunnet vokalist og tenåringsidol Peter Noone.

Tolv topp 20-hits på rekke og rad var resultatet, men i Statene skulle No Milk Today faktisk bli et unntak fra den rekken.

I Norge fikk Herman’s Hermits vel aldri det helt store gjennombruddet, før singlen A Must To Avoid  seilte oppover barometrene tidlig i 1966. Denne ble deres andre hit etter I’m Into Something Good i 1964.

Med No Milk Today skjøt de imidlertid også til topps her. Låten var også en av de første suksessene til låtskriver Graham Gouldman, som et tiår senere skulle bli adskillig mer kjent som medlem av 10CC.

Her hjemme fikk den en fornyet popularitet på tampen av 90-tallet, da TINE brukte låten i en rekke TV-reklamer.

Bandet fikk tre singler til på listene i Norge, der Something’s Happening i 1969 ble deres største og siste. I 1970 kom deres siste internasjonale hit med Years May Come, Years May Go – og Noone forlot bandet året etter.

The Hermit’s forsvant da for godt for listene, men har allikevel holdt deg gående med skiftende besetning helt til i dag. Fra originalbesetningen er trommis Barry Whitwam stadig aktiv, og eneste gjenværende medlem.

Idolet Peter Noone fikk grei suksess med sine første utgivelser i etterkant, men den store karrieren tok vel aldri helt av. Han satset i stedet på scene og skjerm, men har også turnert med sin egen «Hermit’s» som Herman’s Hermits starring Peter Noone.

I en hektisk periode fra 1964, var Hermin’s Hermits bare slått av Beatles som det mest populære britiske bandet på det amerikanske markedet. No Milk Today fremstår i dag eom en av deres mest legitime og populære utgivelser. Og blant oss nordmenn: Kanskje den som huskes best.


HERMAN’S HERMITS
No Milk Today
(Graham Gouldman)
1966 Columbia
Produsert av Mickie Most