Lovin’ Spoonful – Did You Ever Have to Make Up Your Mind?

The Lovin’ Spoonful var i en periode fra 1965 til 1967 en av de mest populære amerikanske gruppene. De var større i USA enn på vår side av Atlanteren, men gruppen fikk da et par-tre slagere også her.

Did You Ever Have to Make Up Your Mind? var en av de største sommerslagerne i Norge i 1966, men underlig nok overså britene låten totalt.

Bandet hadde slått igjennom med Do You Beleive In Magic? hjemme i statene året før, og maktet også et par-tre andre slagere i låter som Summer in The CityDaydream og Nashville Cats. Begge de to sistnevnte, gjorde det bra i Norge.

The Lovin’ Spoonful var frontet av John Benson Sebastian (f.1944, vokal/gitar) sammen med Zal (Zalman) Yanovsky (gitar/sang), Steve Boone (bass) og trommisen Joe Butler.

Sebastian og Yanovsky var fra folkmiljøet i Greenwich Village, Manhattan, og de var blant annet kort innom The Mugwumps sammen med Jimi Hendrix og to halvdeler av The Mamas & The Papas, Cass Elliot og Denny Doherty.

De folkeinspirerte Sebastian og Yanovsky møtte deretter to adskillig mer rockete Long Island-ansikter i Boone og Butler, og The Lovin’ Spoonful så dagens lyd som gruppe tidlig i 1965. Resultatet ble en blanding folk og country, pop og rock, som umiddelbart ble godt mottatt.

Deres sju første singler ble alle topp 10-hits i USA, men fra 1967 gikk det noe tråere. Yanovsky forlot også gruppa dette året, og da Sebastian også trakk seg ut året etter – var det over og ut for The Lovin’ Spooonful som et suksessrikt band.

I 1969 oppløste Joe Butler og Steve Boone bandet, men de har siden hatt noen korte gjenforeninger. Yanovsky døde i 2002 etter å ha forlatt musikkbransjen fullstendig og livnært seg som kokk. Sebastian forsvant også fra søkelyset, men dukket opp av og til gjennom årenes løp som låtskriver. Han har også vært programleder på TV i diverse show og 60-tallsprogrammer.

The Lovin’ Spoonful er glemt av mange europeere i dag, men i USA var de en mest populære gruppene etter den britiske invasjonen. I dag opptrer stadig bandet frontet av originalmedlemmene Boone og Butler.


THE LOVIN’ SPOONFUL
Did You Ever Have to Make Up Your Mind?
(John Sebastian)
1965 Kama Sutra
Produsert av Erik Jacobsen
Utgitt på albumet Do You Believe in Magic