Sonny & Cher – Little Man

Sonny & Cher fikk sin største hitsingle med Little Man i Norge, året etter at I Got You Babe hadde vært parets store gjennombrudd. Det var også deres andre – og siste.

Little Man ble en stor suksess i Europa og Storbritannia, men nådde ikke helt opp hjemme i statene. Det var allikevel der de skulle fortsatte både karriere og suksess, for de fikk aldri noen store hits verken i Norge eller Europa siden. Kun All I Ever Need Is You (en nummer 8 i 1972), maktet å gjøre noe særlig inntrykk hos britene.

Faktisk ble Chers solosingler,som kom jevnlig fra 1965 til 1974, adskillig større. Selv hos oss gjorde Sunny det bra nettopp i 1966 – for øvrig en låt som ti år senere ble like stor i Boney M.s versjon.

I USA hadde duoen suksess sammen helt frem til både samarbeid og ekteskap sprakk på midten av 70-tallet. Da var de en av landets største mediepar, som foruten popkarrieren nå også hadde sitt eget populære TV-show.

Så smalt det. Skikkelig. Sonny hadde i ti år styrt både deres felles karriere og Chers artistliv. Da Sonny ikke kunne imøtekomme Chers krav om større frihet både som artist og privatperson, endte det hele i en offentlig oppvask som ble mildt sagt godt dekket av den amerikanske pressen.

For Sonny Bono var karrieren Sonny & Cher, og han valgte deretter å sette til side en videre popkarriere. Han satset først og fremst på film og TV-roller, og ble også engasjert innen politikken. Fra 1995 til 1998 satt han i representantenes hus som republikaner.

Han døde i en skiulykke den 5. januar 1998.

Cher ble et yndet objekt for tabloidpressen, men også hun stanset opp med plateinnspillinger i midten av 70-årene.

Da hadde hun allerede hatt flere store hitsingler på egen hånd, blant disse Dark Lady i 1974.


SONNY & CHER
Little Man
(Sonny Bono/Charles Fambrough)
1966 Atlantic
Produsert av Sonny Bono