Sven-Ingvars – Säg inte nej säg kanske

Sven Ingvars fortsatte i 1966 å trollbinde det norske publikumet. De var landet rundt, og de var på listene året rundt. Fire låter skulle komme inn på VG’s Topp 10, der Säg inte nej säg kanske ble den største.

Gruppens tre andre hits dette året var i tur og orden: Barndomshemmet (nr 10 i april), Det tror jag inte på (nr 4 i september) og Vid din sida som nådde en 3.plass og lå inne på listene langt uti 1967.

Säg inte nej säg kanske var allikevel den største av disse, der den lå inne på topp 10 det meste av våren. Låten var skrevet av Ingvar Hellberg, selvfølgelig fra kvintettens eget Värmland. Han ble fra 1966 en gruppens fast låtskrivere, og skulle levere flere hitlåter for Sven Ingvars disse årene. Innspillingen ble også inkludert på albumet Ett litet rött paket som kom i handelen like på nyåret ’67.

Det usedvanlige med Sven-Ingvars på denne tiden, var deres evne til å holde på publikumet gjennom flere år. Det formelig poppet opp både navn og grupper i Norge og Sverige på denne tiden, men svært få av dem evnet til å holde seg gående lenge.

Mye av denne populariteten skyldes nok at nordmenn hadde fått øynene opp for den nå populære Svensktoppen – som Sven-Ingvars dominerte disse årene med flere låter på lista enn noe annen svensk gruppe/artist.

I 1967, da store endringer skjedde i pop- og rockmusikken, skulle man tro at guttene fra Värmland skulle få mer trøbbel i å hevde seg blant tekniske nyvinninger, flower-power og psykedeliske innspillinger: Det skjedde ikke.

1967 skulle bli dere aller største år. Før det hele endte i katastrofe.


SVEN-INGVARS
Säg inte nej säg kanske
(Ingvar Hellberg)
1965 Philips
Arrangert av Sven Ingvars
Senere utgitt på albumet Ett litet rött paket