Troggs – With a Girl Like You

The Troggs var en britisk gruppe fra Andover, Hampshire – helt sør i England. De slo gjennom med den ikke helt ukjente Wild Thing, før de også fikk suksess i Norge med oppfølgeren, With a Girl Like You.

The Troggs var fra 1964 frontet av låtskriver og vokalist Reg (Ball) Presley (1941-2013) sammen med Dave Wright på bass, Pete Staples på gitar og trommis Ronnie (Ronald Bultis) Bond. Wright ble nokså raskt byttet ut med Chris Britton.

De kalte seg først The Troglodytes, før bandet ble oppdaget av Larry Page og signert til CBS. Navnet ble rasket endret til det noe mer tilgjengelige Troggs. Førstesinglen deres i 1965 ble en gedigen flopp, og Page valgte å bytte selskap for guttene til Fontana.

Med Wild Thing og With a Girl Like You, gjorde de det bra på begge sider av Atlanteren, og The Troggs markerte seg en liten stund blant de fremste britsike bandene med et sound som noen tilskrev satt midt mellom Beatles og Stones. Kvartetten hadde et nokså skranglete lydbilde, og mange tilskriver dem som et forbilde for senere navn som Iggy Pop og The Ramones.

Bandet  fulgte opp med deres andre store single i Norge (for her fikk de ikke flere) i I Can’t Control Myself, mens de maktet å plassere ut flere godbiter frem til 1968 på de britiske listene.

The Troggs virkelige siste store låt kom med Love Is All Around i oktober ’67, en sang som de aller fleste i dag kjenner i Wet Wet Wets millionutgave fra 1994.

Fra 1968 bråstanset suksessen, og bandet valgte å satse på mindre lokaler og klubber. De ble aldri oppløst, og deres siste konsert var i 2011. En aldri så liten renesanse kom på starten av 90-årene, da Wild Thing fikk ny oppmerksomhet – og nevnte Love Is All Around satte rekorder på de britiske listene.

Reg Presley fikk lungekreft våren 2012 og gikk bort året etter. The Troggs holder koken ennå i dag, med bassist Britton som eneste originalmedlem fra gullperioden på 60-tallet.


THE TROOGS
With a Girl Like You
(Reg Presley)
1966 Fontana
Produsert av Larry Page