Manfred Mann – Ha! Ha! Said the Clown

Manfred Mann hadde allerede i 1964 toppet både i USA og Storbritannia med den ufordragelig hektende Do Wah Diddy Diddy.

Da Ha! Ha! Said The Clown fikk til dem til topps også her, var det imidlertid uten vokalist Paul Jones – som nå var erstattet av Mike d’Abo. Mike Vickers hadde også forlatt bandet til fordel for Jack Bruce.

Bandet byttet også plateselskap og produsent, og innspillingene skiftet karakter i enda mer pågående og kanskje også humørfylt stil. Noe av æren tilfalt nok Shel Talmy bak spakene, som tidligere hadde gitt honnør og freske fraspark både til The Kinks og The Who.

Låtskriveren til klovnelåten het Tony Hazzard, og var en britisk singer/songwriter som trofast leverte en rekke låter til navn som Herman Hermit’s, The Tremeloes og The Hollies – for å nevne noen få.

Dette var bandets fjerde hitlåt i Norge. Sha La La hadde så vidt svippet innom listene i førjulstidene 1964, mens Pretty Flamingo gjorde det adskillig bedre på forsommeren 1966.

I hjemlandet var de adskillig større, med topp 10-singler på løpende bånd.

Ha! Ha! Said The Clown ble hos oss deres største låt så langt. Og før det skulle gå helt i tull med både bandnavn og musikksjangre, rakk de enda en toppslager det påfølgende året: Da med en låt skrevet av Bob Dylan.


MANFRED MANN
Ha! Ha! Said the Clown
(Tony Hazzard)
1967 Fontana
Produsert av Shel Talmy