Tremeloes – Silence is Golden

The Tremeloes hadde hatt stor suksess i årene 1963 til 1965, men som mange andre beatgrupper forsvant de fra listene i mangel av fornyelse.

For Tremeloes’ del, ble det ikke bedre av at vokalist og frontfigur Brian Poole forlot skuta i 1965 – og det samme gjorde bassist Alan Howard året etter. To av de som tilbake i 1958 hadde vært med på å starte bandet, var dermed borte – og alle trodde Tremeloes var ferdig som band.

Chip (Leonard) Hawkes (f. 1947)  kom med som både ny bassist og vokalist, og gjennom 1966 forandret nå kvartetten stilen i retning av en melodiøs popstil – med fine vokalharmonier som varemerke. De tre andre medlemmene var i 1967 Alan Blakely, Ricky West og Dave Munden.

De fikk et comeback på listene med en låt av den da ennå ukjente Cat Stevens, Here Comes My Baby. Oppfølgeren Silence is Golden skulle gjøre det enda bedre, og klatret helt til topps både på de norske og britiske listene.

Silence is Golden var skrevet av Bob Gaudio tilbake i 1964, men var da kun en b-utgivelse til Gaudios egen gruppe, The Four Seasons. Blant Gaudios andre låter er vel kanskje Big Girls Don’t Cry mest kjent her hos oss, men han var også låtskriver for Walker Brothers 1966-hit, The Sun Ain’t Gonnas Shine Anymore. En låt også tekstforfatter Bob Crewe var involvert i.

Med suksessen til Silence is Golden innledet The Tremeloes en fin periode som band, der de hadde suksess til like utpå 70-tallet. Og det var adskillig flere år enn deres første storhetstid.

I Norge fikk de to store hitsingler til, med My Little Lady i 1968 og (Call Me) Number One i 1969 – mens deres siste streif av suksess internasjonalt var med to småslagere i 1971.

 Etter dette ble det stille fra Tremeloes, selv om de offisielt aldri la inn årene. De opptrådde gjennom mange år med West og Munden som gjenværende medlemmer fra 60-tallet.

Etter en omgruppering i 2019, og Mundens bortgang i 2020, består bandet i dag ennå av to gjenværende medlemmer fra gullalderen: Hawkes og West, pluss Mick Clarke – som hadde håndtert bassen i en kort periode før Silence is Golden ble utgitt. Dagens slagverker i bandet, er Hawkes’ yngste sønn, Jodie.

Hawkes er forøvrig også far til Chesney Hawkes, som i 1991 ble et slags tenåringsidol og en solid døgnflue med låta The One and Only.


THE TREMELOES
Silence Is Golden
(Bob Gaudio/Bob Crewe)
1967 CBS
Produsert av Mike Smith