Love Affair – Everlasting Love

Londonbaserte The Love Affair skulle føye seg fint inn blant døgnfluene på de norske listene. Det gjorde for så vidt også Everlasting Love, men låten er allikevel en innspilling som huskes av mange.

The Love Affair ble dannet som The Soul Survivors i 1966 og bestod av:

  • Steve Ellis (Stephen John Ellis f.1950) – vokal
  • Rex Brayley (born Rex Charles Brayley – gitar
  • Lynton Guest — tangenter
  • Maurice Bacon – trommer og
  • Mick Jackson (Michael Jackson) – bass

Guest ble senere i 1968 byttet ut med Stephen Morgan Fisher, som også skulle bil den som sterkest markerte seg i musikkbransjen i ettertid. Han ble i 1970 medlem av glamrockbandet Mott The Hooople.

The Love Affair deburte med en Rolling Stones-innspilling, She Smiled Sweetly. Det gikk ikke så veldig bra, og mangelen av suksess førte til at de ble vraket av Decca. CBS og produsent Mike Smith så derimot potensialet i unge Steve Ellis, og Everlasting Love ble spilt inn med kun ham bak mikrofonene. Resten av innspillingen ble gjort av studiomusikere, noe som var helt vanlig selv for band i 1968.

Mike Smith ga singlen et amerikansk og bombastisk uttrykk, ikke så rart når man vet at Everlasting Love hadde vært en hit for soulsangeren Robert Knight i 1967 på de amerikanske listene. Låten gjorde Love Affair for en kort periode til tenåringsidoler i Storbritannia, og også de neste fire singlene deres gjorde det riktig så bra på de britiske listene.

Etter Bringing On Back the Good Times i 1969, ble derimot alt annet enn «good times» for kvintetten. Steve Ellis valgte å si seg for å satse på en solokarriere, og The Love Affair ble dermed oppløst. Verken Ellis eller noen andre har vel siden vært synlige innen popbransjen, selv om Ellis i de minste gjorde et par forsøk.

Everlasting Love derimot, kom tilbake på listene i flere versjoner i tiårene som kom.

Robert Knights originalversjon ble en topp 20-hit i 1974, omtrent samtidig som amerikanske Carl Carlton fikk en annen versjon inn på topp 10 på Billboard. I 1987 gjorde en innspilling av tyske Sandra det bra i mange land i Europa.

The Love Affair fikk en kort karriere, og de var nok et tidstypisk eksempel der produsenter og plateselskap fikk styre litt vel mye av det musikalske.


THE LOVE AFFAIR
Everlasting Love
(Buzz Cason/Mac Gayden)
1967 CBS
Produsert av Mike Smith
Utgitt på albumet The Everlasting Love Affairs