Bee Gees – Don’t Forget to Remember

Med Dont’ Forget to Remember fortsatte Bee Gees sin fine rekke av singler på de norske listene, og det var ingenting som tydet på at det nå skulle bli bråstopp for brødrene.

Låten ble gruppas største single siden gjennombruddet med Massachusetts to år tidligere. Den var deres sjette hitsingle på de norske singlelistene, og selv om den ikke maktet å kapre førsteplassen – ble den liggende i hele 20 uker på VGs singleliste.

Da kalenderen viste 1970, var derimot Bee Gees et ikke-band for norske platekjøperne, og det skulle gå sju år før en ny Bee Gees-single skulle innta singlelistene her i landet. De beholdt derimot et visst grep om platekjøperne i USA og Storbritannia, selv om det også der gikk noe tråere inn i det nye tiåret. Men etter suksessen med Run To Me fra 1972, raste også interessen i disse landene.

En av grunnene til at Bee Gees forduftet fra det norske markedet, kan være at de ble oppfattet som et typisk singleband – samtidig som de også forsøkte å lage langt mer komplekse album. 1969s dobbeltalbum

Odessa var et typisk eksempel. Utgivelsen blir av mange regnet som gruppas beste og blir ofte trukket frem som en aldri så liten klassiker fra 60-tallet. Albumets kompleksitet skapte imidlertid splid også internt, og i løpet av innspillingen forsvant både gitarist Vince Melouney og Robin Gibb.

Bee Gees i 1969 var dermed bare to brødre Gibbs, Barry og Maurice, og trommis Colin Peterson. Peterson fikk derimot sparken av de to gjenværende Gibbs allerede i starten av 1970, og snart var Robin tilbake igjen. Sistnevnte hadde forøvrig hatt en riktig så hyggelig solohit i mellomtiden med Saved by the Bell.

Bee Gees slik de siden huskes, ble dermed egentlig først «skapt» i 1970 som en brødretrio med Barry, Maurice og Robin.

I Norge fulgte så sju magre år, før de i 1976 igjen begynte så smått å gjøre seg gjeldende på listene igjen. Da var det nok noen av tilhengerne fra 60-tallet som satte såvel kaffe som andre saker i halsen.

Det var noe helt annet enn gitarer og drømmende sangharmonier som lot seg høre da den dundrende You Should Be Dancing hørtes gjennom nyoppsatte diskotekvegger.

Den ble en forsiktig start på en ny og langt større gullæra for brødrene Gibbs.


BEE GEES
Don’t Forget To Remember
(Barry Gibb/Maurice Gibb)
1969 Polydor
Produsert av Barry Gibb, Maurice Gibb & Robert Stigwood
Senere utgitt på albumet Cucumber Castle