Robin Gibb – Saved by the Bell

1969 endte i fullt kaos for guttene i Bee Gees. Det hele endte i at kun to av brødrene – og bandet – ble værende. Og i en stor single på egen hånd av bror nummer tre, Robin.

Robin Gibb var en multi-instrumentalisten i trioen. Han med den lyse og vibrerende stemmen. I 1969 var han ennå bare nitten år gammel, og var absolutt klar over både talent og rolle i bandet.

Utover 1969 følte han derimot stor misnøye med storebror Barrys stigende rolle som en slags frontfigur for bandet, og senvåres valgte han å gi seg og satse på en solo-karriere. Og det startet riktig så bra.

Saved by the Bell hadde et umiskjennelig Bee Gees-preg over seg, men overgikk samtlige Bee Gees-utgivelser dette året i salgstall. Den viste vel også at Robin nok hadde (hatt) en større rolle i brødregruppen enn hva ryktet tilsa.

I denne perioden arbeidet han også med andre sjangre, som i den sterkt orkestrerte komposisjonen To Heaven and Back, inspirert av Apollo 11-landingen. Og innspilt med et orkester på hundre.

Imidlertid ble han satt så riktig på plass på hjemmebane – av foreldrene. Robin var ikke myndig ennå i disse britiske tidene, og da ryktene om et litt for utsvevende uteliv nådde hjemdørene – satte både mor og far Gibb foten ned. Historien sier at Robin ydmykt skjerpet seg, og hentet seg inn.

Men selv foreldrene kunne ikke gjøre noe med en nærmest offentlig krangel med storebror Barry.

I 1970 kom så soloalbumet Robin’s Reign – som ble en stor skuffelse. Oppfølgeren til Saved by the Bell, kom nok litt for seint. Singlen August September gjorde det skarpt i Danmark, men knapt ingen andre steder.

De to andre brødrenes eget album, Cucumber Castle, hadde heller ikke blitt den suksessen de håpet på. Og det var det jo bare en løsning på.

Til sommeren 1970 skværet brødrene opp, Bee Gees var blitt til en trio – og Robins forsøk på en solokarriere snart glemt.


ROBIN GIBB (1949-2012)
Saved by the Bell
(Robin Gibb)
1969 Polydor
Produsert av Robin Gibb
Utgitt på albumet Robin’s Reign