Dave Edmunds – I Hear You Knockin’

Walisiske David William «Dave» Edmunds har gjennom hele karrieren vekslet mellom scene og studio. Han ble like kjent som en dyktig produsent – som artist og musiker.

Edmunds har alltid vært tro til rockens røtter, og i musikken hans finnes det som regel alltid elementer fra rock & roll, blues og country.

I 1970 var han på starten av karrieren, og hadde da i et par år vært medlem av bandet Love Sculpture. Disse spilte en noe forunderlig blanding av rock og country og klassisk kunstmusikk – og fikk en britisk slager med låten Sabre Dance i 1968.

Edmunds fascinasjon for å skape egne uttrykk, gjorde sitt til at han imidlertid brøt samarbeidet- Han bygget i stedet sitt eget studio, der han kunne eksperimentere og utvikle sin egen stil og musikk.

Et av resultatene var hans innspilling av I Hear You Knockin’, en låt som hadde vært en r&b-hit for amerikanske Smiley Lewis tilbake i 1955. Låten var delvis skrevet av Dave Bartholomew, som vel er mest kjent for den noe ustyrlige Chuck Berry-innspillingen My Ding-a-Ling.

Etter at I Hear You Knockin’ gikk helt til topps i Storbritannia, hadde imidlertid Dave Edmunds ikke noe hastverk med å lage et album for å følge opp suksessen. Dette kom først i 1973, og låten Born to Be With You reddet da Edmunds fra å bli en døgnflue på de norske listene.

Senere hits i hjemlandet inkluderer Girls Talk og Queen of Hearts i 1979. Han innledet også et lengre samarbeid med Nick Love, og dannet også en kortlivet gruppe med ham: Rockpile.

Edmunds har samarbeidet og produsert låter for noen av rockens aller største navn: Paul McCartney, Everly Brothers og Eric Clapton har alle nytt godt av Edmuns ferdigheter.

I 1986 var han tilbake på toppen hos britene: Da som produsent for Shakin’ Stevens Merry Christmas Everyone.

Fra slutten av 80-tallet har han derimot tatt det roligere – i hvert fall med utgivelser og produksjoner. I stedet har han gått tilbake til hvor han startet på 60-tallet, med opptredener på puber, klubber og de siste årene, også turnéer.


DAVE EDMUNDS (f. 1944)
I Hear You Knockin’
(Dave Bartholomew/Pearl King)
1970 MAM
Produsert av Dave Edmunds