Middle Of The Road – Chirpy Chirpy Cheep Cheep | Soley Soley

Middle Of The Road hadde sitt opphav i Skottland, men ble ikke populære før de kapret de sydligere breddegraddene i Europa. Det måtte en Italia-tur for å bringe frem en årets mest forunderlige og populære hitlåter.

Middle Of The Road var en kvartett bestående av Ken Andrew, Sally Carr og brødrene Eric og Ian Campbell Lewis. I Glasgow kalte de seg Part Four på slutten av 60-tallet, og konsentrerte seg der om latinamerikanske rytmer og låter.

En kort stund navnga de seg deretter som Los Caracas, før Middle Of The Road ble det endelige gruppenavnet i 1970.

Det var kanskje en smart betegnelse, og kanskje litt oppsiktsvekkende. Middle Of The Road – MOR – var allerede blant musikkskribenter blitt en noe uvelkommen klistrelapp på artister og grupper som laget nettopp slik: Midt på treet-musikk.

Uten å finne verken samarbeidspartnere eller interesserte plateselskap hjemme på de britiske øyene, satte Middle Of The Road kursen mot Roma og Italia. Der startet de et samarbeid med produsenten Giacomo Tosti, en italiener som hadde hatt en viss suksess på egenhånd i hjemlandet på slutten av 60-tallet.

Reisen betalte de for egen regning, og dette gjorde kvartetten via opptredener på flere cruiseskip som gikk mellom Sør-Amerika og Italia.

I Roma utviklet kvartetten og Tosti en nokså distinktiv og primitiv sound, som allikevel var som skapt for allsang og refrenger med fokus på kor i flere stemmeleier. I 1971 resulterte dette i tre store singler, der Chirpy Chirpy Cheep Cheep ble fulgt opp av Tweedle Dee Tweedle Dum i august og Soley Soley i november.

Det var først- og sistnevnte som ble de aller største slagerne, der begge gikk til topps i Norge – og ble noe av noen storselgere: Spesielt i Tyskland og sørover i Europa.

Også britene falt for disse tyggegummikulene, selv om kun Chirpy … maktet å imponere garvede briter nok til å nå helt til topps.

Chirpy Chirpy Cheep Cheep hadde allerede svippet innom noen lister i låtskriveren Lally Scotts egen versjon, men han maktet selvfølgelig aldri å oppnå samme milliontall som Middle Of The Roads innspilling. Historien sier at bandmedlemmene vred seg over av latter første gang de hørte låten, og det er kanskje forståelig?

Soley Soley var noe så uvanlig som en spansk komposisjon i et anglifisert popmarked, og singlen ble også spilt inn nettopp i Madrid. Mange mellom-europeere kjenner denne like mye på fransk som på engelsk, etter at blant andre Nana Moskouri spilte inn en godt kjent versjon.

Middle Of The Road var mot slutten av 1971 en av de mestselgende navnene i Europa, og kvartetten skulle makte å følge opp suksessen videre også ut i 1972.


MIDDLE OF THE ROAD
Chirpy Chirpy Cheep Cheep
(Lally Scott)
1971 RCA
Produsert av Giacomo Tosti & Ignacio Greco
Utgitt på albumet Chirpy Chirpy Cheep CheepSoley Soley
(Fernando Arbex/Sally Carr)
1971 RCA
Produsert av Giacomo Tosti & Ignacio Greco
Utgitt på albumet Acceleration