Ocean – Put Your Hand in the Hand

Den første store singlen fra Canada på et tiår kom fra en gospelgruppe, som aldri før eller siden skulle innta en hitliste.

Ikke siden Jack Scott tilbake i 1960, hadde et canadisk navn fått like mye rotasjon på radiostasjoner som Ocean – et band fra Toronto. De var en gruppe i krysningen gospel og pop, og Put Your Hand in the Hand hadde vel mer til felles med sistnevnte sjanger, enn adskillig mer kraftfulle toner lengre sør i Nord-Amerika.

Ocean bestod blant annet av vokalist Janice Morgan og bassisten Jeff Jones. Sistnevnte hadde vært innom det adskillig mer kjente Rush i tidenes morgen, og han forble en vel brukt studiomusiker også etter tiden i Ocean.

For de andre i Ocean, ble karriere og suksess kortvarig. Bandet hadde ingen forutsetning for å få en tilsvarende juvel som denne slageren i 1971, og allerede i 1975 var de oppløst.

Sant skal sies at det nok var store tilfeldigheter som gjorde Put Your Hand in the Hand kjent også utenfor det kristne markedet. Singlen var i utgangspunktet gitt ut på et lite og uavhengig plateselskap, men etiketten Kama Sutra fanget opp låten og markedsførte den med stort hell.

Komponisten het Gene MacLellan, og han hadde rimelig suksess på egenhånd i en periode med adskillig mer countrybasert materiale. Låtene hans har blitt innspilt av flere artister, og Put Your Hand in the Hand ble også innspilt av blant andre Elvis Presley.

Oceans suksess var et sjeldent eksempel på en religiøs innspilling som krysset de fleste barrierer. I ettertid har den fått et slags evergreen-stempel, spesielt i kristne miljøer. I Canada og her i Norge har låten blitt spilt inn av rekke artister i ettertid.


OCEAN
Put Your Hand in the Hand
(Gene MacLellan)
1971 Kama Sutra
Produsert av Greg Brown & Ocean
Utgitt på albumet Put Your Hand in the Hand