Paul McCartney – Another Day

Paul McCartney hadde allerede klar soloutgivelsen McCartney, da Beatles’ svanesang Let It Be ble utgitt i april 1970. Da sistnevnte var i butikkhyllene, var bandet oppløst – og McCartney hadde et to ukers forsprang med sitt album.

Albumet var ment å fortsette der Let It Be gjennom Phil Spectors påvirkning – og i McCartneys syn – feilet. Den var adskillig mer strippet ned i lyd og arrangement enn Beatles’ siste utgivelser, og det aller meste var innspilt av McCartney selv hjemme – med noen få vokalstrofer av kona Linda.

Til tross for å blant annet gå rett til topps på Billboard, var mottakelsen av utgivelsen blandet. Men mange likte også den nesten påtakelige motsetningen til soundet fra Let It Be.

Det er verdt å merke seg der Harrison og Lennon fortsatte med produsent Phil Spector, og Ringo Starrs første LP var produsert av George Martin – fortsatte McCartney helt på egen hånd, med full kreativ kontroll.

Another Day var skrevet tilbake i Beatles’ dager i 1969 og var tiltenkt en plass på 1971-oppfølgeren Ram. Den var McCartneys aller første solosingle, da ingen ble utgitt fra hans 1970-utgivelse. Låten ble til syvende og sist også utelatt fra Ram.

Dette albumet fostret imidlertid flere store singler, der Eat At Home også gjorde de greit på VG-lista i 1971 – om ikke fullt så bra som Another Day.

Ram er forresten det eneste albumet av McCartneys album, der også Linda blir kreditert som artist på coveret. Således regner mange dette som duettalbum, noe som forklarer hvorfor McCartneys 1980-album enkelt nok ble hetende McCartney II.

Med på innspillingen var også trommis Denny Seiwell. Senere på året slo han seg med McCartney-ekteparet og dannet Wings.

Utover 70-tallet skulle McCartney og Wings vise at selv om arven etter Beatles skulle vise seg vanskelig å overgå, så hadde i også andre prosjekter livets rett.


PAUL McCARTNEY (f. 1942)
Another Day
(Paul McCartney)
1971 Apple
Produsert av Paul McCartney