T. Rex – Hot Love

Marc Bolan og hans T. Rex hadde i et par-tre år en rekke uforglemmelige øyeblikk på listene. I Norge våknet man litt sent, og derfor kom bandets første nummer 1 – Hot Love – aldri inn på våre lister.

Bolan (1947-77) var fra Hakcney, London, og var egentlig født som Mark Feld. Han forlot tidlig skolebenken for å jobbe blant annet som modell, og vakte oppsikt på midten av 60-tallet med sin fremtonende mods-stil.

Musikalsk opptrådde Bolan som folk-sanger på klubber i London, og artistnavnet Marc Bolan tok han da han ble oppdaget og gitt platekontrakt av Decca.

De to singlene som kom ut av det samarbeidet, ble begge store flopper. Bolan ble snart vraket, og i 1967 ble han for en kort periode medlem av bandet John’s Children.

Midt i hippie-London dannet han deretter den akustiske folkduoen Tyrannosaurus Rex sammen med Steve Peregrine-Took. De ble et navn innen flower power-miljøet, og maktet også å få inn et par-tre singler på de britiske listene.

Produsent Tony Visconti fikk øyene opp for duoen, spesielt Bolan. I et forsøk på å videreføre talentet, forkortet han og «bandet» navnet til T. Rex – og forsøkte å kombinere Bolans låtskrivertalent og utstråling, med elektriske gitarer og iørefallende refrenger.

Det lønnet seg umiddelbart, og i oktober 1970 gikk singlen Ride a White Swan like til nummer to på de britiske listene og sørget for T. Rex’ store gjennombrudd.

Med Hot Love i mars 1971, tok det hele av. Den ble en av årets største suksesser, og introduserte Bolan og T. Rex også for det amerikanske publikumet – selv om den ikke akkurat gjorde noen stor oppstandelse på Billboards popliste.

I ettertid har imidlertid låten fått et aldri så lite klassikertegn over seg, og fremstår som noe av et ikon fra starten av glam-bølgen.

T. Rex fulgte opp suksessen, for med oppfølgeren Get it Ot fikk de nok en nummer 1 – og Bolan også sin første listeplassering også i Norge.

Dermed var det duket for en rekke store singler fra bandet også her, og i 1972 kom blant annet nok en liten klassiker i Metal Guru.


T. REX
Hot Love
(Marc Bolan)
1971 Fly Bug/Ariola
Produsert av Tony Visconti