Middle Of The Road – Sacramento

Noen måneder i 1971 og 1972 var kvartetten Middle Of The Road blant de mest solgte navnene i Europa.

Etter tre store singler i 1971, med Chirpy Chirpy Cheep Cheep og Soley Soley som de største – fortsatte suksessen også inn i 1972. Sacramento la beslag på førsteplassen store deler av vinteren, og ble dette året Norges mest populære single – bare slått av Hot Butters Popcorn og svenske Ann-Louise Hanson.

Sacramento var hentet fra gruppas andre album Acceleration, som også inneholdt Soley Soley. Men der nordboere og mellomeuropere kjøpte vinylplatene slik at det luktet svidd i kassaapparatene, hadde britene begynt å bli mettet på disse skotsk-italienske tyggegummikulene.

Låten var for øvrig akkurat som forgjengeren både skrevet og produsert av teamet rundt produsent Giacomo Tosti i Roma.

Sacramento klarte på ingen måte å følge opp suksessene fra 1971 og stranded høflig nede på en 23. plass. Enda verre gikk det utover året, der kun Samson & Delilah av senere singler i det hele tatt kom inn på de britiske listene. Etter dette kom ingen flere Middle Of The Road-singler inn på listene i kvartettens eget hjemland.

I Norge og resten av Europa gikk det noe bedre, og spesielt i Tyskland forble gruppa populær også med de kommende utgivelsene.

Nevnte Samson & DelilahBottoms Up og Yellow Boomerang var alle tre store hitlåter – men ingen av disse klarte helt å innfri 1971-låtene på VGs singleliste. Yellow Boomerang ble Middle Of The Roads aller siste listeplassering hos oss i mars 1973.

i 1973 byttet gruppen plateselskap og produsent, og året etter kom Neil Henderson med på gitar og ble også vokalist og låtskriver. Han hadde vært med på å starte Bay City Rollers, men klarte på ingen måte å bygge videre på suksessen fra de to foregående årene.

1976 ble det siste året man så Middle Of The Road på noen som helst hitliste i verden, men det hindret aldri gruppa til å hive inn verken håndklær eller stemmer. Gruppen har aldri blitt formelt oppløst, og har siden opptrådd hvor det måtte være – og gjerne på mange retroshow og cruise land og strand rundt.

I storhetstiden i 1971 og 1972 solgte Middle Of The Road over fem millioner singler av sine singellåter. De var kanskje et godt eksempel på riktig sjanger til riktig tid, men i dag forbindes kanskje bandnavnet vel mer med hva vi kan kalle A4-musikk: Musikk laget for flest mulig, for å tjene inn mest mulig.

Mange vil nok allikevel mene at Sacramento kanskje var blant bandets bedre innspillinger.


MIDDLE OF THE ROAD
Sacramento (A Wonderful Town)
(Giosy Capuano/Mario Capuano/Rubirosa/Harold Stott)
1971 RCA
Produsert av Giacomo Tosti
Utgitt på albumet Acceleration