Neil Diamond – Song Sung Blue

Med Song Sung Blue, fikk Neil Diamond sin andre – men også siste – store slager i Norge.

Bortsett fra et liste gjesteopphold på albumlistene i 1982 med Heartlight, skulle Diamond aldri siden svippe innom norske platebarometre.

Det gjaldt definitivt ikke hjemme i USA, der Diamond var og ble et stort navn helt frem til midten av 80-tallet. Song Sung Blue ble der hans andre nummer 1 på Billboard –  og ikke den siste.

I 1977 gikk han til topps i tospann med Barbra Streisand i duetten You Don’t Bring Me Flowers, og tre år senere kom en ny storselger i Love on the Rocks som stanset på andreplass.

Etter nevnte Heartlight i 1982, gikk det imidlertid tråere – men han forble et populært navn på Adult Contemporary-listene: Kort oversatt til listen for «voksenpop».

Den noe fraværende suksessen i Norge, skyldes kanskje nettopp Diamonds stil over til den litt erketypiske amerikanske pop-stilen, som kanskje kunne virke både glatt og innholdsløst i våre ører.

I USA regnes han som landets største «voksne» artist bare slått av Barbra Streisand, og i salgstall også av Elton John. Låtene hans har i tillegg blitt spilt inn og gjort populære, av en mengde andre artister

Til tross for det noe glemte navnet på vår side av Atlanteren, har han blitt funnet stor nok til en plass i Rock & Roll Hall of Fame.

Fra midten av 80-tallet tok Diamond det noe roligere på scene- og platefronten, men han la aldri inn årene og har fortsatte å opptre like frem til han ble diagnostisert med Parkinsons i 2018..

På starten av millenniet fikk han uventet en en slags ny-klassiker i 1969-innspillingen Sweet Caroline, da baseball-laget Boston Red Sox gjorde låten til sin egen på hver eneste hjemmekamp på arenaen Fenway Park.

I 2008 var han gjestedommer i American Idol, og utga også et nytt album produsert av Rick Rubin. Albumet Home Before Dark i 2008, ble hans mestselgende på 20 år – og landet høyt på listene både i Storbritannia og USA.

Neil Diamond har siden 1969 solgt godt over 70 millioner album. I USA har han gjennom karrieren hatt 37 Top 40-hits på Billboards 100-liste.


NEIL DIAMOND (f. 1941)
Song Sung Blue
(Neil Diamond)
1972 UNI
Produsert av Tom Catalano
Fra albumet Moods