Stein Ingebrigtsen – Bare du

Stein Ingebrigtsens andre nummer 1 skulle bli en norsk omarbeidet versjon av The Platters’ 1955-innspilling Only YouBare du.

Et år senere kom samme låt i en innspilling av George Harrison, uten å være i nærheten av noen norsk plassering – selv om denne plasserte trygt inn på topp 10 i USA.

Ingebrigtsen hadde siden gjennombruddet i 1971, sakte blitt forbundet med den enorme suksessen til den ennå unge Treff-serien. Imidlertid stod han også trygt på egne føtter, og to av hans egne album fra denne perioden – Bare Stein og Tilbake til naturen – ble store salgssuksesser.

Bare du ble også innspilt på svensk og tysk, med fin suksess i Sverige – og med tysk tekst av den da unge ringreven Ralph Siegel.

Før suksessen med Bare du, hadde hans innspilling av Albert Hammonds It Never Rains In Souther California gjort det bra. På norsk ble den til Solen skinner alltid der du helst vil være. Også en tysk innspilling var på trappene, og Ingebrigtsen ble også forsøkt lansert i Tyskland – til en viss suksess på flere tyske lister.

Imidlertid nektet han å godta tyskernes krav om å forandre artistnavnet til Stein Ingersen – og han konsentrerte seg deretter om det norske markedet.

Etter nok en single, Den sangen han sang engang, i 1974 – forsvant imidlertid Stein fra listene. Han fortsatte derimot med Treff-serien like til 1977, og hans siste single på listene kom også dette året. Da var det Smokie som var kilden til en norsk skøytehyllest i Storholt, Stensen, Stenshjemmet og Sjøbrend åsså’n Hjallis.

På slutten av tiåret jobbet han mest som produsent for andre artister og trappet ned turnelivet. Etter et par plateprosjekter på starten av 80-tallet, valgte Ingebrigtsen å sette musikklivet på hyllen for godt.

Ti år seinere kom imidlertid et par samleplater, blant annet med nyinnspillinger av hans gamle slagere. Men det var vel først rundt årtusenskiftet at han igjen startet med nye prosjekter, album og opptredener. Blant annet da i samarbeid med sønnen Christian.

I 2000 da Christian og a1 gikk til topps på VG-lista, skapte Stein og Christian musikkhistorie i Norge. Aldri tidligere hadde både far og sønn toppet listene her i landet.

Stein Ingebrigtsen var i årene 1971 til 1974 Norges største mannlige sangstjerne, og regner vi hans innsats på Treff-serien – har han solgt over en millioner plater og ligget på albumlistene i over seks år.


STEIN INGEBRIGTSEN (f. 1945)
Bare du
(Buck Ram/Ande Rand/Arve Sigvaldsen)
1973 Talent
Produsert av Arve Sigvaldsen
Utgitt på albumet Bare Stein