New Seekers – You Won’t Find Another Fool Like Me

Etter suksessåret 1972 stanset det litt opp for The New Seekers. De fortsatte med jevnlige plateinnspillinger og singler, men uten å nå helt opp på listene. I Norge forsvant de helt.

You Won’t Find Another Fool Like Me snudde trenden da den i januar 1974 gikk helt til topps på de britiske listene. På VGs single-liste nådde den aldri topp 10. Det er allikevel en låt mange husker fra året, da den ble innspilt til Treff-platene av Gro Anita Schønn. Singlen toppet også i Australia, der gruppa var umåtelig populære.

The New Seekers hadde dermed gjort det like bra karrieremessig som «modergruppen» The Seekers. Begge maktet to listetoppere hjemme i Storbritannia.

Tony Macaulay, som var en låtskriverne, hadde tidligere hatt suksess med blant annet The Foundations Baby Now That I’ve Found You.

I mars kom New Seekers med albumet Together og en ny topp 5-single i hjemlandet: I Get a Little Sentimental Over You. Dette ble gjengens siste hitsingle, og albumnavnet til tross: Plateslippet kom samtidig med at det ble annonsert at New Seekers skulle splittes.

Annonseringen førte til store medieoppslag og spekulasjoner, og det kom vel aldri klart frem hvorfor kvintetten valgte å gi seg så og si på topp. Kontraktsmessige grunner har blitt trukket frem, der bandmedlemmene visstnok fikk litt for lite igjen av fortjeneste på innspillinger og opptredener.

Ingen av de fem fikk noen store solokarrierer, og to år etter var The New Seekers tilbake – rikitgnok med noen utskiftninger i besetningen. De fikk tre-fire singler til inn på de britiske listene, men kom seg aldri tilbake til gamle høyder.

 Siden har de satset det meste på opptredener og små konserter. Bassist Paul Layton er i dag den eneste av originalmedlemmene fra 70-tallet, som stadig er aktiv.


THE NEW SEEKERS
You Won’t Find Another Fool Like Me
(Tony Macaulay/Geoff Stephens)
1973 Polydor
Produsert av Tommy Oliver
Utgitt på albumet Together