Bimbo Jet – El Bimbo

Fra tid til annen dukker det opp en dans eller to som plutselig hele verden hiver seg på samtidig. I 1975 var denne dansen bimbo.

Bimbo Jet var et studioprosjekt kreert av to franskmenn, og var dermed ikke spansk i det hele tatt som kanskje både låt og tittel kunne få tankene inn på. Claude Morgan og Laurent Rossi var begge kjente navn i Frankrike, men først og fremst som bakmenn for andre artister.

Riktignok hadde de hver for seg også gitt ut egne låter allerede fra midten av 60-årene, men Bimbo Jet ble deres eget – og eneste – bidrag til listehistorien. Det vil si … Mange nordmenn hadde allerede gått rundt og nynnet på en låt av Claude Morgan to år tidligere. Han hadde nemlig stått bak Anne Marie Davids ESC-vinner fra 1973.

Selv om bimbo betydde noe helt annet på engelsk, gikk låten også høyt på de britiskspråklige listene. Den toppet den amerikanske Hot Dance-listen, selv om singlen strandet under topp 40 på den ordinære Billboard 100.

En oppfølger – og en annen dans – La Balanga floppet, bortsett fra i hjemlandet. Ingen flere singler kom ut av samarbeidet, og bimbo-en forsvant snart ut av søkelyset til fordel for friere tøyler i den gryende disco-en. Plateselskapet fulgte derimot opp med en hel bråte bimbo-samleplater. Med varierende suksess.

Ti år senere fikk El Bimbo en renessanse da låten ble brukt i Blue Oyster Club-scenene i filmene om Politiskolen.


BIMBO JET
El Bimbo
(Claude Morgan)
1974 EMI
Produsert av Claude Morgan og Laurent Rossi