Wings – Listen to What the Man Said

I 1975 syntes det klart at det kun var Paul McCartney blant Beatles-medlemmene, som maktet å fortsatte en karriere i nærheten av The Fab Fours glansdager.

Etter det store «gjennombruddet» med Live and Let Die og albumet Band on the Run, fortsatte suksessen inn i 1975. Wings ble også utvidet til en kvintett, der Jimmy McCulloch og Geoff Britton kom med på gitar og trommer. Disse to gikk imidlertid ikke så veldig godt sammen, og Britton ble snart erstattet av Joe English.

Der førstnevnte var et ukjent navn for folk flest, hadde den unge Jimmy McCulloch allerede god erfaring. I 1969, bare seksten år gammel, hadde han hatt en stor hit med bandet Thunderclap Newman og Something in the Air.

Wings i 1975 bestod dermed av:

  • Paul McCartney – vokal, bass, piano
  • Linda McCartney – vokal, keyboards
  • Denny Laine – gitar, vokal
  • Jimmy McCulloch – gitar, vokal
  • Joe English – trommer

Listen to What the Man Said var første single fra Wings fjerde album, Venus and Mars, og var en noe usedvanlig McCartney-låt inspirert av det svingende New Orleans-miljøet.

Både single og album ble godt mottatt av både publikum og presse, selv om McCartney fikk både ros og kritikk for den noe ufarlige og glatte innpakningen av låtene.

I Norge var singlen McCartneys åttende hitlåt etter splittelsen av Beatles – og den fjerde med Wings. Men den ble den eneste store låten fra 1975. Utgivelsen var for øvrig utgitt på Capitol, ikke Apple.

Beatles-katalogen ble nemlig i 1975 kjøpt opp av EMI, og dette var begynnelsen på et rot uten like for hvilket selskap som egentlig hadde rettigheten til både Beatles’ og McCartneys tidligere låter.

Wings la høsten dette året ut på en allerede stor og planlagt turne – Wings Over the World Tour – til Storbritannia og Australia, og bandet gikk også raskt til studio igjen. Oppfølgeren i 1976, Wings at the Speed of Sound, ble ikke like godt mottatt som de foregående utgivelsene, men solgte allikevel svært bra.

Silly Love Songs førte til nok en hit for McCartney og Wings, selv om deres største suksess ennå lot vente på seg.


WINGS
Listen to What the Man Said
(Paul McCartney/Linda McCartney)
1975 Capitol
Produsert av Paul McCartney
Utgitt på albumet Venus and Mars