Barbi Benton – Ain’t That Just the Way

Det florerte av lettkledte cowgirls på diverse samlealbum av country & western på 70-tallet. Av noen onde tunger ble Barbi Benton bedt om å holde seg på forsiden av dem, ikke på «innsiden».

New York-fødte Barbara Lynn Klein var nemlig mer kjent for å ha vært plassert på forsiden av Playboy flere ganger, mer enn sine musikalske fortrinn. I tillegg var hun ofte gjest i «country-sitcomen» Hee Haw på amerikanske TV-stasjoner, en serie ble presentert blant andre av Buck Owens.

Her kom hun også i kontakt med countrykjennere, og med base i Los Angeles oppnådde hun under artistnavnet Barbi Benton et par-tre år med hyggelige plasseringer på de amerikanske countrylistene. Flere av disse sangene var også skrevet av Barbi selv.

Ain’t That Just the Way var en enslig låt som tok turen over Atlanteren, og selv om den hoppet elegant over de britiske øyene, ble den stor i Skandinavia og toppet de svenske listene i fem uker. Produsent var forøvrig Deep Purples Roger Glover.

I 1996 ble singlen igjen stor i Sverige, denne gang i en innspilling med Lutricia McNeal.

Barbi Benton var med jevnlige mellomrom innom sidene i Playboard, første gang i 1969 – sist i 1985. Fra 1979 trakk hun seg derimot noe tilbake fra musikkbransjen og satset på familielivet.  Etter en slags new age-innspilling i 1988 har hun ikke gitt musikk, men hun gjestet flere TV-serier ut tiåret.

De siste årene har hun kommet noe tilbake, men hun huskes knapt nok for annet enn posering i USA i dag. I Sverige – og Norge – er det derimot 1976-slageren Barbi Benton vil forbindes med.


BARBI BENTON (f. 1950)
Ain’t That Just the Way
(Bruce Belland/Glen Larson/Stu Phillips)
1976 Playboy
Produsert av Roger Glover
Senere utgitt på albumet Ain’t That Just the Way (1978)