Bee Gees – You Should Be Dancing

1976 blir ofte sett som Bee Gees’ comeback på listene, men brødrene Gibbs hadde egentlig aldri vært borte.

Her i Norge hadde de riktignok ikke vært å se eller høre siden 1969-slageren Don’t Forget to Remember, men sist i 1972 hadde de hatt en stor single med balladen Run To Me både hjemme i Storbritannia og i andre deler av verden.

Etter at utgivelsen Life in a Tin Can i 1973 derimot solgte svært dårlig, startet Gibbs forsiktig å gå bort fra gitarpopen og de melankolske balladene som hadde preget deres første store periode. Året etter kom Mr. Natural, der de sammen med produsent Arif Mardin startet å snuse på adskillig friskere rytmer og stiler.

Den ble fulgt opp i 1975 med Main Course, der Robin Gibb nesten tilfeldig utviklet sin etter hvert så gjenkjennende falsetto-vokal. Med singlen Jive Talkin‘ i spissen, var retningen enda mer vendt mot den gryende discoen – og både nevnte single og album ble store suksesser, spesielt i USA og på de britiske øyene.

Med You Should Be Dancing og 1976-utgivelsen Children of the World, slo vendepuntket ut i full blomst – og Bee Gees befant seg tilbake på topp.

Suksessen skulle føre til en ren invasjon av fra brødrene de kommende årene, ikke minst grunnet at de takket være 1976-suksessen ble forespurt om å levere låter og bidrag til den kommende musikkfilmen Saturday Night Fever. En film der You Should Be Dancing senere skulle ble inkludert.

Først da denne kom på tampen av 1977, våknet også interessen for alvor for Bee Gess også i Norge.

1978 og 1979 skulle bli to gylne år for Gibbs, og en hel bunke av hits skulle komme dunkende ut fra brødrene – både for seg selv og andre.

Det hører med til historien at You Should Be Dancing fikk en kraftig oppdatering som Decadance på 1993-utgivelsen High Civilization..


BEE GEES
You Should Be Dancing
(Barry Gibb/Maurice Gibb/Robin Gibb)
1976 RSO
Produsert av Bee Gees, Albhy Galuten og Karl Richardson
Utgitt på albumet Children of the World