Bellamy Brothers – Let Your Love Flow

Bellamy Brothers var brødrene David Milton (f. 1950) og Horner Howard (f. 1946), og i 1976 fikk de en årets store sommerslagere verden rundt med Let Your Love Flow.

Brødrene hadde opptrådd sammen siden 1968, uten egentlig å finne sin plass i musikkverdenen. De hadde sin opprinnelse i Darby i California, liggende i Tampa Bay Arena vendt mot Mexico-gulfen.

Som duo spilte de som oftest en countryinspirert stil, gjerne påvirket av litt mer rett-på-sak rock med referanser til band som Creedence. Allerede i tenårene hadde brødrene lært seg å spille en rekke instrumenter.

Etter et opphold i Atlanta, der de hadde satset på et eget band Jericho, fant brødrene imidlertid ut at klubber og mørke scener slett ikke var det de var ute etter.

Tilbake i Florida fortsette de som duo lokalt, men mye forandret seg i 1973 da deres venn Jim Stafford fikk en stor hit på de amerikanske listene med Spiders and Snakes, en låt skrevet av David. Inspirert av suksessen flyttet nå brødrene til Los Angeles ved hjelp av inntektene, og startet der arbeidet med hva som skulle føre til deres store gjennombrudd.

De ble signert av plateselskapet Curb, men starten var ikke den beste da singlen Nothin’ Heavy floppet uten verken radiospilling eller nevneverdig plateselskap. Et vennskap med Neil Diamond førte imidlertid til kontakt med dennes roadie, Larry E. Williams, som ga dem en frisk låt som både David og Howard falt for.

Da Let Your Love Flow ble gitt ut, var det en frisk og noe uvanlig blanding av rock og country fullstendig mot alle musikktrender i 1976. Den ble imdilertid en av de største suksessene dette året, og skaffet Bellamy Brothers et trofast og stort publikum både i hjemlandet og i Norge.

Den nådde ikke til topps her som i USA, men 27 uker på listene var aldeles ikke til å gjemme seg under bordet for. Også albumet med samme navn solgte bra, og selv om de snart forsvant fra de øverste plasseringene av listene, skulle de karre seg inn på albumlistene i Norge like frem til det nye tiåret.

I USA fikk de en strøm med singler på countrylistene, men maktet aldri siden å få en lignende stor slager. De fikk også en solid tilhengerkrets i Tyskland, forunderlig nok siden tyskerne ikke akkurat var kjent for å omfavne slagere i countrysangeren.

På starten av 90-tallet stilnet det fra Bellamy Brothers, og de klarte ikke å stå imot den nye konkurransen fra rootsbølgen og påfølgende yngre artister. De har derimot fortsatt med å opptre, og fikk en aldri så liten opptur i 2008 da Let Your Love Flow ble brukt i en TV-reklame – og låten føk igjen inn på blant annet de britiske listene.

Let Your Love Flow var en av flere countryinfluerte singlehits i 1976, og er kanskje den som i ettertid har blitt best kjent gjennom både større artister og ikke fullt så store pubtrubadurer.

Det hører med til historien at låtskriver Larry E. Williams verken før eller siden skrev en eneste låt som ble spilt inn i studio.


BELLAMY BROTHERS
Let Your Love FLow
(Larry E. Williams)
1975 WB
Produsert av Phil Gernhard og Tony Scotti
Utgitt på albumet Let Your Love Flow